Het is de Steevastmannen gelukt om de koppositie over te nemen van mede concurrent Oudehaske door een 3-1 winst op hekkensluiter HEVOC 3 uit Heerenveen.

Middenaanvaller Arjen Boerma valt succesvol aan. (Foto: Teun Smit)

In sporthal De Waterwyck  kwam Steevast ietwat stroef uit de startblokken en ging de strijd geleidelijk op totdat Hauke Lokkers bij de stand van 10-10 met een serie van zes succesvolle opslagen de weerstand aan HEVOC-kant brak, wat resulteerde in een 25-14 setwinst. In set twee domineerde de Steenwijker aanval. Vooral de snelle middenaanvallen door Gerjan Miggels en Arjen Boerma bracht 25-18 op het scorebord. Ook in de derde set hield Steevast met goede servering van Ronald Berghuijs en aanvalskracht van Andries Wagter en Jaap Miggels de tegenstander succesvol onder druk met 25-17 als resultaat.

De laatste set bracht de ommekeer in de wedstrijd. De servicepassing kwam bij Steevast niet meer goed bij de spelverdeler en daardoor stagneerde de aanval terwijl HEVOC streed met dezelfde tactische wapens als die die Steevast in huis heeft, wat veel werk betekende voor libero Ralf Stam. De ingebrachte Frank Hagenus kon het tij ook niet keren en liep de overwinning van Steevast een klein smetje op door het 20-25 setverlies.