Na een wedstrijdloze periode van ruim een maand hebben de volleybalmannen van Steevast zaterdag de competitiedraad weer opgevat in Akkrum. En net zoals voor de stop werd de ongeslagen zegereeks succesvol doorgetrokken.

Het werd een 0-4 overwinning tegen de tweede editie van de plaatselijke AVC’69. Doordat mede-concurrent Oudehaske een nederlaag te verwerken kreeg, deed Steevast dubbel goede zaken en heeft zich daarmee een prima uitgangspositie verschaft ten aanzien van de koppositie.

De blokkeerders van Steevast staan in gereedheid om de aanval van AVC’69 te pareren (Foto: Teun Smit)

Het wedstrijdbeeld was die van een redelijk gelijk opgaande strijd waarin Steevast overwegend het voortouw nam qua scoreverloop, maar waarin AVC telkens wel weer wist bij te trekken, mede geholpen door misverstanden aan Steevastkant.  Na deze inkakmomenten pakten de Steenwijkers de draad als daarvoor echter weer voortvarend op en toonden de tegenstander over welke goede volleybalkwaliteiten zij beschikken. De setresultaten waren 23-25, 22-25, 20-25 en 21-25.

A.s. dinsdagavond 17 januari om 20.30 uur staat voor Steevast de wedstrijd tegen de nummer laatst HEVOC 3 uit Heerenveen in De  Waterwyck op het programma. Bij winst kan het zich daarna koploper noemen.

Steevast blijft winnen