De Steevast mannen hebben op SVM 1 een ruime overwinning weten te behalen. In de Marknesser sporthal werd het 0-4 stand in het voordeel van de Steenwijker volleyballers.

Concentratie bij het inslaan van de Steevast mannen. (Foto: Teun Smit)

Steevast trad SVM zeker niet met enige mate van overmoedigheid tegemoet. SVM beschikt over veel aanvalskracht en maakte het Steevast in de thuiswedstrijd daarmee moeilijk. De daaruit getrokken lessen werden in deze wedstrijd door Steevast in praktijk gebracht, waardoor het vooral de Marknesser aanval grotendeels neutraliseerde.

In de eerste set ondervonden de Steenwijkers het meeste tegenspel van SVM, maar wist die uiteindelijk met 23-25 naar zich toe te trekken. De concentratie bleef voor de rest van de wedstrijd en met gedegen aanvalsspel en een scherpe servering werden ook de overige drie sets winnend afgesloten met respectievelijk 16-25, 17-25 en 13-25.

Door deze winst kan Steevast zich dinsdagavond opmaken voor de thuiswedstrijd tegen de mededinger om het kampioenschap Oudehaske. De Steenwijkers gaan deze wedstrijd in als koploper met het Friese team als tweede.

Gedegen overwinning van Steevast