Door een 4-0 overwinning te boeken op het IJsselmuidense Set Up 5 wisten de  Steevast mannen op overtuigende wijze hun koppositie in de 1ste Klasse E te behouden.

De Steevasters moesten in het begin van deze uitwedstrijd even wennen aan de zaalomstandigheden en ook de manier van spelen van de tegenstander. Nadat deze onwennigheden waren geneutraliseerd, trokken Jaap Miggels, Arjen Boerma, Frank Hagenus, Andries Wagter, Hauke Lokkers, Ronald Berghuijs en libero Ralf Stam goed spelend het initiatief naar zich toe met als resultaat een 13-25 setwinst.

Set twee was van Set Up-kant de beste van de wedstrijd en die van Steevast de minst goede. De Steenwijkers kwamen hierin pas bij 18-19 voor het eerst op voorsprong. Het werd een spannende nek aan nek eindstrijd waarin Steevast zich met 25-27 de sterkste toonde. Daarmee bleek ook het verzet van de IJsselmuiders gebroken.

De Steevast mannen na hun gewonnen derde set. (Foto: Teun Smit)

De Steevast coach Teun Smit bracht Robin van Zanten en Cas Verbeet binnen de lijnen. Zij werden mede deelgenoot van een makkelijke derde setwinst van 11-25, zijnde het resultaat van vooral een uitgekiende servicedruk en goede aanvals- en blokkeeracties. In de vierde set lukte het Set Up ook niet om zich onder de Steenwijker speldruk weg te spelen en kon Steevast zich zelfs wat concentratiefoutjes permitteren. Redelijk eenvoudig schreven de Steenwijkers ook de vierde set met 19-25 op hun naam.

Met deze achtste overwinning op rij konden de Steevastmannen vijf volle wedstrijdpunten aan hun competitieconto toevoegen en blijven daardoor nog steeds ongeslagen de ranglijst aanvoeren.