Na het behalen van het kampioenschap hebben de mannen van Steevast de competitie hervat tegen goede middenmoter LVC uit Lemmer. De Steenwijker volleyballers kwamen met een 1-3 overwinning uit de strijd en blijven daarmee nog steeds ongeslagen.

Steevast ging met een minimale bezetting naar Lemmer door blessures en vakanties. Dit betekende voor coach Teun Smit dat er in de opstelling geschoven moest worden. In de eerste set was niets van deze aanpassing te merken. Hauke Lokkers, Ronald Berghuijs, Jaap Miggels, Arjen Boerma, Gerjan Miggels en Robin van Zanten zetten de wedstrijd meteen in met goed en verzorgd volleybalspel en trokken met 21-25 deze naar zich toe.

Steevastconcentratie tijdens een opslag van LVC (Foto: Teun Smit)

In de tweede set speelde Steevast beduidend minder en deed het opportunisme van LVC de rest en werd het 25-21 voor de thuisclub. Hoewel het niveau van de eerste set niet meer door Steevast werd gehaald, wisten de Steenwijkers wel de twee resterende sets, die een gelijk opgaand verloop kenden, met respectievelijk 19-25 en 22-25 aan hun wedstrijdconto toe te voegen.

Met deze 17de overwinning op rij werd de ongeslagen status geconsolideerd en kan die status dinsdagavond 11 april in de Waterwyck in de laatste competitiewedstrijd tegen het Akkrumse AVC definitief worden gemaakt. Aanvang 20.30 uur.

Steevast blijft op ongeslagen winstkoers