Ondanks eigen wisselvallig spel hebben de volleybalmannen van Steevast door met 2-3 in Ruinerwold van het plaatselijke VCR te winnen, het kampioenschap in de 1ste klasse E van het district Noord van de NeVoBo behaald.

De ontknoping van de competitie ging voor Steevast bepaald niet van een leien dakje. In tegendeel. Steevast diende drie sets te winnen om zich kampioen te mogen noemen. VCR had duidelijk lering getrokken uit de wedstrijd van vorige week en was uit op revanche en om Steevast een voet dwars te zetten.

De kampioensbeker kwam in goede Steevast volleybalhanden terecht (Foto: Teun Smit)

Steevast was in de eerste set geen schim van zichzelf en daar maakte VCR met goed aanvalsspel uitstekend gebruik van. De Steenwijker volleyballers kregen daar blokkerend geen grip op en wist zowel aanvallend als serverend onvoldoende weerwerk te bieden, waardoor de thuisclub de set verdiend met 25-17 naar zich toetrok.

In set twee waren de rollen compleet omgedraaid. Door een goede servicereeks wist Steevast de basis te leggen voor een duidelijke 11-25 winst. VCR echter,  herrees in de derde set glorieus en legde Steevasts wisselvalligheid pijnlijk bloot door deze met 25-12  te winnen.

Set vier bracht qua spel geen grote verbetering aan Steevastkant. Onzekerheid en overreageren in spelsituaties leverden meteen al een achterstand op die pas bij 17-17 was rechtgetrokken en vanaf punt twintig kregen de Steenwijker volleyballers vat op VCR en kwam er een 21-25 eindstand voor Steevast op het scorebord en werd daarmee de setstand op 2-2 gebracht.

Een beslissende vijfde set moest de winnaar brengen. Voor VCR ging het om de eer. Winst van Steevast betekende het kampioenschap. VCR had in het begin het beste van het spel en wist met een 8-4 voorsprong de veldwisseling te bewerkstelligen. Maar een Steevast met de rug tegen de muur, zo is vaker gebleken, laat zich dan van zijn sterkste -mentale- kant zien. Er werden twee wissels toegepast en een donderspeech in de laatste time-out brachten de gewenste kentering en Steevast op het juiste spoor. Na de stand van 11-11 dwongen de Steenwijkers de Ruinerwolders tot eigen fouten wat de laatsten de set met 12-15 deed verliezen en Steevast als winnaar uit de bus kwam en zich het kampioenschap ongeslagen en met nog twee wedstrijden te gaan wist toe te eigen.