Het eerste mannenteam van Steevast heeft in thuishal De Waterwyck de competitie in stijl afgesloten met een duidelijke 4-0 overwinning op een combinatie van AVC 2 en 3 uit Akkrum. Daarmee hebben de Steenwijker volleyballers overtuigend onderstreept dat zij met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt.

Trainer/coach Teun Smit kon niet over de volledige selectie beschikken door afwezigheid van de sterke aanvallers Arjen Boerma en Frank Hagenus. Hierdoor moest geschoven worden ten opzichte van de gebruikelijke basis. Wat niet onder deze afwezigheid leed was de motivatie bij de overige spelers Gerjan Miggels, Hauke Lokkers, Ronald Berghuijs, Ralf Stam, Jaap Miggels, Andries Wagter en Robin van Zanten. Zij waren erop gebrand om ook de laatste competitiewedstrijd winnend af te sluiten.

Blokkering van Steevast door Gerjan Miggels en Ronald Berghuijs. (Foto: Teun Smit)

AVC kwam met een grote selectie naar Steenwijk, wat een samenvoeging bleek te zijn van twee teams waar Steevast al eerder afzonderlijk tegen heeft gespeeld. Daarnaast hadden de Friezen blijkbaar besloten zich zoveel mogelijk in de wedstrijd te schreeuwen. Deze vocabulaire tactiek mocht AVC niet baten. Hoewel die af en toe tot irritatie aan Steevastkant leidde, behielden de Steenwijkers wel degelijk de regie over de wedstrijd.

In alle vier gespeelde sets kende de score een gelijk opgaand verloop. Maar Steevast echter, liet AVC niet boven de twintig punten komen. In de eindfase van de ‘big points’ deed het collectief van de thuisclub zich extra gelden en had het daarin de beste spelmomenten met setstanden van 25-20, 25-19, 25-20 en 25-17 in Steenwijks voordeel als resultaat.

Door deze overwinning sluit Steevast de competitie ongeslagen af in de  1ste klasse E met 81 punten uit 18 wedstrijden. Er werden 65 sets gewonnen. Slechts negen gingen verloren. Met dit resultaat behaalde Steevast met afstand het kampioenschap.

Steevast sluit seizoen ongeslagen af