Door gedegen volleybalspel heeft de Steevast hoofdmacht goede middenmoter VCR uit Ruinerwold met een duidelijk 4-0 verlies geconfronteerd. De kampioensambities van de Steenwijker volleybalmannen kwamen in deze wedstrijd op geen enkel moment in gevaar.

Steevast betrad gemotiveerd en geconcentreerd VCR tegemoet in de Waterwyck. Dat uitte zich meteen al in een voorsprong die de gehele set werd behouden en werd afgesloten met een 25-20 stand. In de tweede set nam VCR een voorsprong door goede servering. BijĀ  de stand 7-7 was de achterstand alweer geneutraliseerd en met goed ralleyspel ronde Steevast deze set af met 25-18.

Het overwinningsdansje van Steevast na afloop van de wedstrijd tegen VCR (Foto: Teun Smit)

Set drie en vier kenden een gelijksoortig wedstrijdverloop als de vorige. De Steevastmannen blevenĀ  geconcentreerd spelen waardoor de aanval effectief kon blijven scoren en hun tactisch serveren sorteerde daarnaast een hoge foutenlast aan VCR-zijde. Beide sets brachten eindstanden van 25-18 op het scorebord voor de thuisclub.

Door deze overwinning werd ook de derde wedstrijd binnen een week succesvol afgesloten en kan Steevast met nog drie wedstrijden te spelen normaliter het kampioenschap niet meer ontgaan. De returnwedstrijd tegen VCR staat voor komende woensdag in Ruinerwold op het wedstrijdprogramma.