De mannen van Brouwer Tuk/Steevast moesten, nadat zij ruim een jaar lang ongeslagen zijn geweest, hun meerdere erkennen in Meppel AZ. In sporthal Koedijkslanden leden de Steenwijker volleyballers een 3-1 nederlaag.

Brouwer Tuk/Steevast begon in een geïmproviseerde opstelling doordat enkele vaste waarden niet beschikbaar waren. Dit tastte de anders zo vanzelfsprekende zekerheden aan wat zich uitte in een heel onzeker spelbegin aan Steenwijker zijde. De Meppeler ploeg wist daar wel raad mee en nutte de eigen routine volledig uit met als resultaat een 25-15 setwinst.

Brouwer Tuk/Steevast probeert een aanval van Meppel AZ te blokkeren. Foto: Marius Verwoert

In de tweede set raakte Brouwer Tuk/Steevast wat meer op elkaar ingespeeld. Niet tegenstaande dit bracht het wel een 25-19 op het scorebord voor de thuisploeg. In set drie legden de Steenwijkers meer strijdlust aan de dag en wist zelfs kleine voorsprongen te realisteren. In de ‘big point’-fase brak een te veel aan eigen fouten Brouwer Tuk/Steevast op en trok Meppel AZ de set met 25-21 naar zich  toe.

Ondanks deze teleurstelling bleven de Steenwijkers in zichzelf geloven en legden met goede services en sterk aanvalswerk de druk bij de tegenstander neer. Hierdoor kon de race om de punten tot het eind toe goed worden volgehouden en wist Brouwer Tuk/Steevast uiteindelijk met 25-27 aan het langste eind te trekken en hield daardoor toch nog een welverdiend competitiepunt aan deze wedstrijd over.