De Steevastmannen van BrouwerTuk.nl zijn hun competitiestart begonnen met een overwinning op het Zwolse CSV 5. In De Waterwijck verlieten de Steenwijker volleyballers het speelveld met een zwaar bevochten 3-1 winst.

Steevast speelt dit seizoen, zij het noodgedwongen, opnieuw in de eerste klasse. Na het behalen vorig seizoen van het kampioenschap werd afgezien van het recht op promotie omdat het voor veel spelers niet mogelijk is om op de dan verplichte zaterdagse speeldag te volleyballen. Wel is Steevast nu in een andere klasse ingedeeld wat geheel andere tegenstanders geeft en daardoor voor het team nieuwe uitdagingen brengt.

Jaap Miggels valt succesvol voor Steevast aan. Foto: Marius Verwoert.

In de eerste set zette CSV meteen de toon door met goed serveren en degelijke blokacties een 4-8 voorsprong voor zich te creƫren. Halverwege de set kwam Steevast op gelijke hoogte en een goede servicereeks betekende het breekpunt aan Zwolse kant en sloot de thuisclub de set met 25-20 in haar voordeel af. In set twee ging het spelverloop tot 20-20 gelijk op en in de cruciale eindfase hield Steevast de eigen foutenlast beter onder controle dan hun tegenstander met als resultaat 25-23 op het scorebord.

CSV draaide in de derde set de rollen om. Steevast kreeg op het goede serveren en rallyspel van het Zwolse team geen grip dat deze set dan ook winnend afsloot met 18-25. Dit setverlies bracht de Steenwijkers weer bij de les. Een spannend wedstrijdverloop was in de vierde set hiervan mede het gevolg en tot het einde toe werd door beide teams op scherpst van hun kunnen gespeeld. Steevast wist uiteindelijk de set met 27-25 naar zich toe te trekken en daardoor kwamen de Steenwijker volleyballers van Brouwer Tuk goed uit de competitiestartblokken.