De volleybalmannen van Brouwer Tuk/Steevast hebben zich prima hersteld van de verliespartij van vorige week door de volle winst van 4-0 te pakken in de wedstrijd tegen het Zwolse SVI 3.

In de Waterwyck betrad Brouwer Tuk/Steevast min of meer in de vertrouwde basisopstelling het veld met Robin van Zanten, Arjen Boerma, Gerjan Miggels, Jaap Miggels, Hauke Lokkers, Ronald Berghuijs, Frank Hagenus en nieuwkomer Cas Verbeet. Verbeet mocht zich direct waarmaken op de middenpositie wat hij verdienstelijk deed. De Steenwijkers hadden de eerste set redelijk onder controle met als resultaat een setwinst van 25-20.

De serviceverwerking door Hauke Lokkers. Foto: Marius Verwoert

In set twee was het scoreverloop bijna gelijkwaardig aan de eerste met dit verschil dat er even een stand was van 6-8 in Zwols voordeel. Met een succesvolle servicereeks neutraliseerde Hauke Lokkers deze achterstand en bracht hij de Steenwijkers daardoor weer op het goede spoor met als resultaat 25-18.

In de derde set verliep het spel aan Brouwer Tuk/Steevastkant rommelig. Bij een 4-6 achterstand was al een time-out nodig. Deze spelonderbreking en scherpe services van Robin van Zanten brachten een gelijke tussenstand op het scorebord, maar SVI van zich afschudden dat lukte de Steenwijkers niet. Pas bij een stand 19-22 hervonden zij zich tijdig en via 25-25 kon met gedegen eindspel de set met 27-25 in eigen voordeel worden afgesloten.

SVI probeerde in de laatste set opnieuw nog een vuist te maken. Maar ondanks soms rommelig spel was het volleybalsurplus aan Steenwijker zijde voldoende om de setwinst met 25-19 veilig te stellen en daarmee de volledige wedstijdwinst. Brouwer Tuk/ Steevast heeft zich daarmee verdienstelijk in de top drie van de ranglijst genesteld.

Volle winst voor volleyballers Brouwer Tuk/Steevast