Het eerste mannenteam van Brouwer Tuk/Steevast heeft na een zwakke start de wedstrijd in Marknesse tegen het plaatselijke SVM 1 metĀ  3-1 winnend weten af te sluiten. Van tevoren stond vast dat SVM een moeilijk te kloppen tegenstander is met veel aanvalskracht wat dan ook in de eerste twee sets bewaarheid werd.

Coach Teun Smit zag zich geplaatst voor het feit dat hij niet over de vaste diagonaalspelers kon beschikken en zich daardoor genoodzaakt zag in de opstelling te schuiven en spelers op plaatsen te zetten die zij niet gewend waren te spelen. Niet tegenstaande deze aanpassing ging Steevast goed serverend van start. De aanvankelijke voorsprong van 0-4 verdween echter als sneeuw voor de zon en gebruikte SVM de hoge foutenlast aan Steenwijker kant om de leiding over te nemen. De naarstig naar vorm zoekende Steevast formatieĀ trok bij 23-23 pas de stand weer gelijk door onder anderen goede servicedruk van Arjen Boerma en Cas Verbeet in combinatie met harde aanvallen van Frank Hagenus. Pas bij 30-28 moest Steevast zich gewonnen geven aan de thuisclub.

Ondanks driemansblokkeringen was Frank Hagenus met zijn aanvallen moeilijk af te stoppen door SVM. (Foto: Ted Miedema)

Ondanks opnieuw aanpassingen in de teamcompositie gaf dit aanvankelijk in de tweede set ook nog niet het gewenste resultaat. Slordig spel met fouten werden afgewisseld met goede spelmomenten waardoor Steevast het taai spelende SVM tot 22-22 voor zich moest dulden. In het eindspel trok Steevast deze keer aan het langste eind met een 24-26 setwinst.

Deze winst betekende de ommekeer in de wedstrijd. Steevast ging als herboren spelen. De volleybalflow was er ineens. In de derde en vierde set brachten de Steenwijkers bij vlagen sprankelend volleybalspel op de vloer. De passing verliep goed waardoor de middenaanval beter door Ronald Berghuijs ingezet kon worden en dit maakte een wereld van verschil in vergelijking met de vorige sets. Aanvalsdruk van Gerjan Miggels, Arjen Boerma, Hauke Lokkers en Andries Wagter en de nog steeds snoeiharde aanvallen van Frank Hagenus eiste aan de Marknesser kant hun tol. Steevast hield SVM stevig in de tang en kon beide sets overtuigend afsluiten met respectievelijk 14-25 en 17-25 en daarmee kon met een 1-3 overwinning de terugweg naar Steenwijk weer worden aanvaard.

Brouwer Tuk/Steevast klopt taai SVM Marknesse