De Brouwer Tuk/Steevast volleyballers hebben in hun thuiswedstrijd net niet de volle winst weten te behalen tegen het Ruinerwoldse VCR 1 en moest genoegen nemen met een 3-1 overwinning.

De Steenwijkers verloren nipt de eerste set met 23-25. Hierin toonde VCR zich van zijn beste kant met goed aanvallend spel en gedegen middenblokkeringen. Steevast stelde hier scherpe serveringen maar ook pover aanvalsspel tegenover. Dit resulteerde in een 23-25 setverlies.

Steevast probeert een aanval van VCR te blokkeren. Foto: Marius Verwoert.

De tweede set gaf een heel ander spelbeeld. Het leek alsof de Ruinerwoldse formatie hun doel al hadden bereikt met de setwinst. Het was geen schim meer van zichzelf zoals in de eerdere set. Robin van Zanten, Ronald Berghuijs, Andries Wagter, Thomas Holleboom, Gerjan Miggels, Hauke Lokkers, Arjen Boerma en libero Frank Hagenus stelden met goede services orde op zaken. De passing liep daardoor aan VCR-kant niet meer waardoor de Ruinerwoldse aanvalsangel grotendeels werd geneutraliseerd en Steevast nu aanvallend het verschil kon maken. De setwinst is geen moment in gevaar geweest: 25-15.

In de derde set bracht coach Teun Smit Cas Verbeet binnen de lijnen als middenman. De VCR-aanvallers hadden grote moeite om zijn blokkerende handen te passeren. Mede daardoor kon Steevast het zich permitteren goede spelmomenten met mindere af te wisselen. Er kwam een eindstand van 25-20 op het scorebord. In de vierde set kon VCR Steevast nog bijhouden tot 7-7. Daarna namen de Steenwijkers afstand. Dit was niet met het beste spel wat zij kunnen spelen, maar wel voldoende voor de setwinst van 25-20 en de eindoverwinning met 3-1.

Net geen volle winst voor Brouwer Tuk/Steevast