Brouwer Tuk/Steevast is in de thuiswedstrijd in De Waterwyck kansloos gelaten door titelkandidaat Meppel AZ. De Meppeler volleyballers wonnen op overtuigende wijze van de Steenwijker gastheren met 0-4.

Steevast in de verdedigende posities bij een aanval van Meppel AZ. (Foto: Marius Verwoert)

Steevast kon tegen de geoliede formatie uit Meppel geen vuist maken. De start verliep bij de thuisclub meteen stroef. Terwijl Meppel AZ al snel in de wedstrijd zat en goed en gevarieerd speelde, zocht Steevast naar de eigen vorm. In no-time was het 8-25 in het voordeel van de Meppelers. In de tweede set leek Steevast wat meer in het spel te komen en tot 13-13 was Meppel AZ bij te houden. Maar door een serie van slechte serviceverwerkingen hielden de Steenwijkers het niet meer en ging ook die set verloren met 17-25.

Set drie was een replica aan de set ervoor. Ook hier kwam het omslagmoment bij 13-13 door opnieuw een goede opslagreeks van Meppeler kant. Ondanks incidenteel goede aanvallen kwam Steevast dit uit eindelijk te staan op opnieuw een 17-25 setverlies. Meppel AZ bleef het goede spelniveau ook in de vierde set vasthouden. Daar stelde Steevast te weinig aanvalsvariatie en servicedruk tegenover en kwam het kwaliteitsverschil tussen beide teams weer duidelijk naar voren. Hierdoor ging ook de laatste set van de wedstrijd voor Steevast verloren met 13-25 wat het lot besliste in het nadeel van Steevast.

Brouwer Tuk/Steevast kansloos tegen Meppel AZ