De eerste selectie van Brouwer Tuk/Steevast heeft revanche genomen op zichzelf door in Zwolle SVI 3 in de eigen sporthal te verslaan met 0-4.

Robin van Zanten, Cas Verbeet en Ronald Berghuijs kijken gespannen toe hoe Hauke Lokkers scoort tegen SVI. Foto: Teun Smit

Na het duidelijke verlies van vorige week, waren de Steenwijker volleyballers gebrand op een goed resultaat. Robin van Zanten, Cas Verbeet, Hauke Lokkers, Andries Wagter, Gerjan Miggels, Ronald Berghuijs, Arjen Boerma en libero Frans Hagenus begonnen ontspannen aan de wedstrijd. De eerste set kende een gelijk opgaand scoreverloop waarbij Steevast in de eindfase duidelijk het beste van het spel had, wat 17-25 op het scorebord bracht. In de tweede set kwamen de Zwollenaren goed uit de startblokken en was het aan Steevastzijde veel volleyballen met te weinig rendement. Halverwege de set stelde Steevast orde op zaken met goed blokkeerwerk en een effectieve serveerreeks wat resulteerde in 21-25.

SVI dwong in set drie Steevast tot 19-19 goed bij de les te blijven maar na deze stand zetten de Steenwijkers een eindsprint in wat resulteerde in 19-25. In de vierde set domineerde Steevast. In aanvang nog wat slordig spelend was er na een 6-6 stand geen houden meer aan voor SVI en ging ook deze laatste set in de Steenwijker pocket met 14-25. Met deze volle winst heeft Steevast het slechte gevoel van de vorige wedstrijd van zich weten af te spelen.

Brouwer Tuk/Steevast hervindt zichzelf in Zwolle