Dinsdagavond speelde Brouwer Tuk/Steevast heren 1 op Urk tegen het plaatselijke heren 1. De mannen uit Steenwijk moesten het zonder hun door griep gevelde coach Teun Smit doen. Ondanks het gemis van de tips van de kant was er nog geen man overboord en Brouwer Tuk/Steevast wist met 3-1 te winnen.

De eerste set begon Brouwer Tuk/Steevast wat onwennig, het was voor de mannen immers alweer drie weken geleden dat ze hun laatste pot hadden gevolleybald. Nadat Brouwer Tuk/Steevast de rally’s onder controle kreeg wisten ze de eerste set te winnen met 25-17.

Hauke lokkers verwerkt een aanval (Foto: Robin van Zanten)

Brouwer Tuk/Steevast was op dreef en liet in de tweede set met 25-14 geen spaan heel van de mannen van Uur. Dit in tegenstelling tot set drie waar het tot 11-11 duurde voordat de mannen uit Steenwijk de wedstrijd weer onder controle hadden. Ze wisten de derde set uiteindelijk te winnen met 25-18.

In de vierde set leek Brouwer Tuk/Steevast als een vis op het droge en was volleyballend bij lange na niet zo goed als in de eerste drie sets. Door een sterke serviceserie van Urk visten de mannen uit Steenwijk uiteindelijk achter het net en moesten de vierde set aan Urk laten met 25-20.

Dinsdag 19 december speelt Brouwer Tuk/Steevast heren 1 de laatste wedstrijd van 2023 om 20:30 uur thuis in de Waterwijck tegen het sterke SVI heren 4, waarna de mannen gaan genieten van een welverdiende winterstop.

Brouwer Tuk/Steevast hengelt winst naar binnen op Urk