In thuishal De Waterwyck heeft Brouwer Tuk/Steevast in de krachtmeting met de virtuele koploper geen vuist kunnen maken en verloor roemloos met 0-4 van het Dedemsvaartse DAC 2.

Steevast nam tot aan deze ontmoeting de derde plaats in maar heeft die positie niet waar kunnen maken tegen het uiterst geroutineerde DAC 2. Tegen deze routine wist Steevast weinig in te brengen wat blijkt uit de setstanden van 16-25, 18-25, 17-25 en 17-25. Desondanks bleef de derde plaats wel behouden.

Spelverdeler Ronald Berghuijs zet de aanval op. (Foto door Ralf Stam)

Steevast werd goed bestreden met het eigen wapen: de opslag. Vanuit DAC kwam die sterk binnen wat de aanvalsopbouw aan Steenwijkerzijde danig hinderde. Steevast leverde in de eerste set ook een gevecht met zichzelf terwijl de Dedemsvaarters gemakkelijk scoorden.

In de tweede set leken Robin van Zanten, Arjen Boerma, Hauke Lokkers, Jaap Miggels, Gerjan Miggels en Ronald Berghuijs aanvankelijk meer grip te hebben op het spel van DAC. Er was een goede servicereeks van Robin van Zanten die de stand op 10-10 wist te brengen maar daarna trok DAC het spel weer succesvol naar zich toe.

In een poging het tij te keren bracht coach Teun Smit Andries Wagter in de derde set in. Ook dit leverde geen kentering in het spelverloop. In het begin van de vierde set had Steevast een opleving en wist een stand van 10-5 op het scorebord te brengen. Ook werden de diensten van Cas Verbeet aangewend om vooral blokkerend de Dedemsvaarters af te stoppen. Echter, de Steenwijker volleyballers lieten het initiatief weer door de vingers weg glippen en wist DAC de volle wedstrijdwinst te pakken en was Steevast een volleyballes rijker.

Volleyballes voor Brouwer Tuk/Steevast