Twee winstpartijen voor Brouwer Tuk/Steevast

De mannen van Brouwer Tuk/Steevast hebben zichzelf een goede dienst bewezen door in drie dagen tijd twee overwinningen in de Waterwyck te boeken. Daarmee hebben de Steenwijker volleyballers zich van een verdienstelijke vierde competitieplaats weten te verzekeren als de ‘best of the rest’.

Coach Teun Smit kon in de twee wedstrijden over de voltallige selectie met Arjen Boerma, Cas Verbeet, Gerjan Miggels, Hauke Lokkers, Ronald Berghuijs, Robin van Zanten, Andries Wagter, Frank Hagenus, Ralf Stam en Jaap Miggels beschikken.

Als eerste stond Urk 1 op het programma. Vanaf het begin startte Steevast goed en speelde set één gedegen uit met 25-20 als resultaat. De tweede set verliep aan Steenwijker kant een stuk stroever en dat wist Urk nipt uit te buiten met een 22-25 winst. Dat was daarmee ook het enige wapenfeit van de Urker volleyballers. Steevast vatte de vorm van de eerste set weer op en met harde aanvallen en goede blokkeringen trokken de Steenwijkers de derde set met 21-18 en de vierde met 25-13 naar zich toe en bereikten daarmee een 3-1 winst.

Twee dagen later stonden de Steevast mannen tegenover het IJsselmuidense Set Up 5. Op voorhand mocht dit qua stand geen problemen opleveren. In de eerste set had een scherp spelend Steevast geen kind aan hun opponent met 25-15 als resultaat. Ook de overige sets gingen met respectievelijk 25-18, 25-20 en 25-16 in de Steenwijker pocket.

Met beide overwinningen heeft Steevast met nog één wedstrijd te gaan zich verzekert van de vierde plaats in de 1ste klasse F van de NeVoBo. Een stand die dit seizoen het hoogst haalbare bleek en waar met tevredenheid op wordt gereflecteerd.

Een wedstrijd zonder scheidrechter en teller(s) is onmogelijk. We bedanken scheidsrechter Jan en tellers Ted en Marius dan ook wederom hartelijk voor hun inzet!