De volleyballers van Steevast hebben de zevende overwinning op rij behaald. Tegenstander D.B.S. 2 werd in een mooie van Steevastkant gespeelde thuiswedstrijd met een 4-0 nederlaag terug naar Balk gestuurd. Daardoor hebben de Steenwijkers hun koppositie verstevigd.

Jaap Miggels, Arjen Boerma, Frank Hagenus, Andries Wagter, Gerjan Miggels, Ronald Berghuijs en libero Ralf Stam vatten hun taken direct serieus op. Met tactisch serveren ontregelden zij van begin af aan de aanvalsopbouw aan Friese kant, terwijl ze met de eigen aanval prima scoorden. In no time was het 25-13.

In de tweede set bleef de servicedruk van Steevastzijde hoog en mede door een goede blokkering marginaliseerden de Steenwijkers de aanval van D.B.S. Aanvallend konden de eigen rallycombinaties goed uitgevoerd worden met als resultaat 25-12.

De derde set kwam er iets meer tegenspel van DBS, maar Steevast wist ook deze set op haar conto bij te schrijven met 25-17.

Een vreugde dansje van de Steevastmannen na de gewonnen wedstrijd tegen D.B.S. (Foto: Teun Smit)

De spannendste set werd de vierde. Het spel verdelen lag in handen van Robin van Zanten die dit verdienstelijk deed. Echter, de gasten kwamen met goed weerwerk tot een stand 23-23. Met zijn laatste  time-out en tactische wissels met onder anderen Thomas Holleboom moest coach Teun Smit alle zeilen bijstellen om uiteindelijk de setwinst door zijn team veilig te laten stellen met 25-23.

Door dit wedstrijdresultaat blijft het ongekend spannend aan de top. Daarin is Steevast gewikkeld in een tweestrijd met Oudehaske en staat het eerste met één punt meer dan deze Friese ploeg.