De Steevast mannen hebben dinsdagavond hun zesde overwinning op rij weten te boeken op het Lemmerse LVC 1. In de Waterwijck kwam uiteindelijk een 4-0 eindstand op het scorebord wat de Steenwijker volleyballers het maximaal te behalen puntenaantal opleverde.

LVC nam met evenveel wedstrijden als Steevast gespeeld de derde plaats in. Deze omstandigheid betekende bij voorbaat genoeg voor een spannende wedstrijd. Dat werd het bij vlagen dan ook. De Steevast-selectie was compleet en koos coach Teun Smit voor een beginopstelling met Jaap Miggels, Arjen Boerma, Ronald Berghuijs, Gerjan Miggels, Edwin van der Broek, Hauke Lokkers en libero Frank Hagenus.

Meer tegen zichzelf spelend liep Steevast in de eerste set telkens achter de puntenfeitelijkheid aan. LVC had tot 17-21 een ruime voorsprong op kunnen bouwen. Maar met een sterke ommekeer beloonde Steevast zich uiteindelijk met een setwinst met 25-23.

Middenaanvaller Gerjan Miggels komt in voor een snelle tempoaanval (Foto: Teun Smit)

In set twee brak Steevast de weerstand van de tegenstander eerder. Een aanvankelijke achterstand werd door goed ralleyspel en goede servicebeurten omgebogen tot 25-18 winst.

Steevast leek in de derde set ook op een gedegen winst af te stevenen. Er werd dan ook aan Steevastkant diverse wisselingen toegepast en zo kwamen Ralf Stam, Andries Wagter en Robin van Zanten binnen de lijnen. Maar LVC wist de aanvankelijke achterstand van 19-14 om te buigen tot zelfs setpunt op 23-24. Ook nu weer bleef Steevast onverschrokken en eindigde de set in 26-24 ten faveure van de thuisclub.

Het pad naar een 4-0 zege lag ook in de vierde set niet geplaveid voor Steevast. LVC bracht hierin Steevast aan het wankelen. De gastheren speelden rommelig wat leidde tot een 8-14 achterstand. De ommekeer voor hen kwam met een goede servicereeks van Hauke Lokkers wat de schwung bij Steevast er weer in bracht met als resultaat 25-20.

Door deze volledige overwinning heeft Steevast zich nog steviger aan de kop van de competitie gepositioneerd.