De eerste mannenselectie van Steevast heeft dinsdagavond hun tweede competitiewedstrijd in de eigen thuishal in De Waterwyck weten af te sluiten met een gedegen 4-0 overwinning op het Akkrumse AVC 2.

Voor de tweede keer binnen een tijdsbestek van tien dagen stonden de Steenwijkers tegenover een team van AVC. Was het eerdere team vooral samengesteld uit oudere spelers, in deze wedstrijd had het er de schijn van dat zij hun kleinkinderen naar Steenwijk hadden afgevaardigd. Het werd een wedstrijd tussen de ruime volleybalervaring aan Steevastkant en jeugdige leergierigheid aan Akkrumse zijde. De Steevasters hebben hun tegenstander niet enig perspectief geboden op de winst van ook maar één set.

De beginopstelling was gebaseerd op de onwetendheid betreffende het spelniveau van de tegenstander en koos coach Teun Smit voor Ronald Berghuis, Arjan Boerma, Frank Hagenus, Hauke Lokkers, Gerjan Miggels, Jaap Miggels en Andries Wagter. Die zetten de toon voor de wedstrijd, al verliep de aanval nog wat stroef. Slotstand was 25-20 voor Steevast. Edwin van de Broek werd in de tweede set ingebracht en die bracht meer aanvalsdruk wat ook de rest van het team inspireerde en dit resulteerde in een eindstand op het scorebord van 25-13.

In de derde set kwam de met een blessure kampende Ralf Stam incidenteel binnen de lijnen en nam Robin van Zanten de spelverdelerstaak verdienstelijk op zich en leidde zijn team naar een riante 25-10. De beginfase van de vierde set verliep van Steevastzijde rommelig wat noodzaakte tot wisselingen. Die pakten goed uit met een uiteindelijke setwinst van 25-20. Met deze overwinning heeft Steevast zich aan de kop van de competitie genesteld.

Steevast Heren 1 wint eerste thuisduel met 4-0