De mannenhoofdmacht van Steevast is ook in zijn derde competitiewedstrijd succesvol gebleven door vrijdagavond in Heerenveen Hevoc 3 met 4-0 te verslaan.

Met een smalle selectie waren de Steenwijker volleyballers naar Het Friese Haagje afgereisd. Dit bracht echter de zegereeks niet in gevaar. Goed gemotiveerd betraden Ronald Berghuijs, Arjen Boerma, Hauke Lokkers, Gerjan Miggels, Jaap Miggels, Andries Wagter en Ralf Stam als libero het speelveld in de Hoekstrahal.

De eerste twee sets legden de Steevasters met een gedegen serviceontvangst de basis voor grote aanvalsdruk. De middenaanval werd veelvuldig succesvol uitgevoerd. Ook de buitenaanvallers waren effectief in hun handelen. Al met al leidde het verzorgde volleybalspel van Steevast tot setstanden van respectievelijk 15-25 en 18-25.

Daarna bleek maar weer dat volleybal een momentenspel is. Dit is het fenomeen dat de wedstrijd ineens een kanteling krijgt. In set drie en vier overkwam dit Steevast. Geleidelijk aan ging de eigen foutenlast omhoog wat Hevoc meer kans bood om in het spel te komen. Coach Teun Smit moest nu wel de time-outs inzetten om zijn team bij de les te houden. In beide sets ging de stand gelijkmatig op totdat de twintigpuntengrens werd gepasseerd. In deze cruciale setfases maakte de routine van Steevast het verschil door het maken van de eigen fouten aan de tegenstander over te laten. Dit bracht de respectievelijke setstanden van 22-25 en 21-25 op het scorebord.

Met deze 4-0 wist behaalde Steevast de maximale puntenscore en blijft het ongeslagen de ranglijst aanvoeren. Dinsdagavond 11 oktober om 20.30 uur staat een thuiswedstijd tegen het Marknesser SVM voor Steevast gepland.

Steevast H1 zet zegetocht voort