Voor het eerste mannenteam van Steevast is de competitiekop eraf. Dat gebeurde vrijdagavond succesvol in Akkrum in de eerste wedstrijd van het seizoen 2022/23 door het plaatselijke ACV 3 met 1-3 te verslaan.

Steevast speelt dit seizoen als nieuweling in de 1 ste klasse van de NeVoBo, nadat het zich vrijwillig een competitietreetje heeft laten afzakken omdat het spelerspotentieel danig aan kwaliteit had ingeboet door het vertrek van enkele spelers. Hier tegenover staat de komst van enkele nieuwelingen en de ervaren trainer/coach Teun Smit.

De geroutineerde vaste waarden Ronald Berghuis, Arjan Boerma, Frank Hagenus, Hauke Lokkers en Gerjan Miggels vormden samen met nieuwkomers Jaap Miggels, Andries Wagter, Robin van Zanten en stagiair Thomas Holleboom het team van dienst.

Geheel open en onbekend met de tegenstander betraden de Steevasters het veld in Akkrum. Na de eerste rally’s stond Steevast al op een voorsprong die alleen maar verder uitgebouwd werd. AVC had weinig in te brengen tegen het geconcentreerde spelen van de Steenwijkers: 12-25. De tweede set was vrijwel een kopie van de eerste met een eindstand van 15-25.

In de derde set werden wisselingen doorgevoerd omwille van het leerproces van enkele spelers. De flow verdween en greep ACV de kans en speelde de beste set van de wedstrijd ten nadele van Steevast. Het werd 25-21. De vierde set werd weer gestart met de beginopstelling en na een gelijk opgaande strijd wist Steevast deze met 21-25 naar zich toe te trekken en derhalve de wedstrijd met 1-3 winnend af te sluiten.

Steevast Heren 1 wint eerste competitieduel met 1-3