De Steevast mannen hebben zichzelf een goede dienst bewezen door medeconcurrent om het kampioenschap Oudehaske huiswaarts te sturen met een 3-1 nederlaag.

Beide teams zijn gedurende de competitie met elkaar in een nek-aan-nekrace verwikkeld waarbij het vooral gaat om het beperken van setverlies. Steevast is daarin het beste geslaagd en ving de wedstrijd aan met een puntenvoorsprong van vijf.

Steevast in de aanval. (Foto: Margreet Smit)

Dit puntenverschil was in de eerste drie sets nauwelijks zichtbaar. Beide teams moesten hard voor de punten strijden. Steevast was in de eerste set daarin het meest succesvol door die winnend af te sluiten met 25-22. In set twee was vooral de opslag van Oudehaske dominant wat er voor zorgde dat Steevast ook tegen zichzelf vocht met als resultaat 17-25 voor de Friezen.

Met een nieuwe opstelling binnen de lijnen hervond Steevast weer het vertrouwen in eigen kunnen. Een serie goede services bracht mede een voorsprong van vijf punten op het scorebord. Oudehaske wist echter het de Steenwijker volleyballers toch nog moeilijk te maken. Het werd uiteindelijk 25-23 voor de thuisclub.

In de laatste set was Steevast de dominante partij. De batterij aan Friese kant was leeg en Steevast scoorde er naar hartenlust op los met goede servicereeksen en dito aanvalsspel. Met 25-14 trokken de Steenwijker volleyballers de set en wedstrijd naar zich toe en verstevigden daardoor hun koppositie en kans op het behalen van het kampioenschap.