De thuiswedstrijd van de Steevast volleybalmannen tegen het IJsselmuidense Set Up is qua spel en uitslag een afspiegeling geworden van de competitiestand. Op de laag geklasseerde tegenstander behaalden de Steenwijkers een volle 4-0 overwinning.

Van Steevastzijde verliep de eerste set vrij stroef en had het er de schijn van dat die verloren zou gaan. Ingrepen vanaf de kant wisten echter het gewenste effect in scorend opzicht te sorteren en werd een 14-18 stand voor Set Up op tijd door de Steenwijkers omgebogen naar een 25-23 winst.

Ronald Berghuijs als spelverdeler in actie tegen Set Up IJsselmuiden (Foto: Teun Smit)

Daarna was het Steevast die domineerde al deed het dat niet met goed eigen spel. De passing was gedurende de wedstrijd onvoldoende van kwaliteit wat goede aanvalscombinaties veelal onmogelijk maakte en ook de eigen service was weinig effectvol.

Set Up wist niet van deze problemen bij Steevast te profiteren. In tegendeel, het kwam er in de overige sets totaal niet meer aan te pas. De Steenwijker volleyballers wisten ondanks hun mindere dag relaxed de wedstrijd uit te spelen met de setstanden 25-17, 25-16 en 25-12 als resultaat.

Voor Steevasts komende tegenstander van donderdag, VCR uit Ruinerwold, betekent deze uitslag dat de nog theoretische kans op een kampioenschap  voor hen teniet is gedaan. Ondanks dit gegeven laat het zich aanzien dat het een interessante partij  gaat worden in de Waterwyck. Aanvang 21.00 uur.