De Steevastmannen behaalden dinsdagavond hun vierde overwinning op rij in de thuissporthal van De Waterwijck. Tegenstander SVM uit Marknesse werd met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Steevast startte in de beproefde opstelling met spelverdeler Ronald Berghuijs, middenaanvallers Gert-Jan Miggels en Arjen Boerma, diagonaal Jaap Miggels,  hoofdaanvallers Andries Wagter, Hauke Lokkes en libero Ralf Stam. Als achterwacht kon coach Teun Smit beschikken over Frank Hagenus, Edwin van den Broek en Robin van Zanten.

Aanvankelijk kwamen de Steenwijkers goed uit de startblokken en namen redelijk afstand van hun opponenten. Totdat halverwege de set de strijd kantelde doordat SVM in de goede flow wist te geraken waartegen Steevast maar weinig weerwerk kon bieden. Het Marknesser team trok de set verdiend naar zich toe met 19-25.

Andries Wagter ziet zich aanvallend geplaatst tegen een sterke SVM-blokkering (Foto: Marius Verwoert)

Voor Steevast betekende dit dé wake-up call. Er moest duidelijk uit een ander vaatje getapt worden en dat gebeurde dan ook in de tweede set. De tactische aanwijzingen van coach Teun Smit werden uitgevoerd en in combinatie met de eigen wilskracht van de thuisclub bracht dit als resultaat 25-18 op het scorebord.

In de derde set ging de strijd lang gelijk op waarbij Steevast wel steeds een minimale voorsprong had en deze in de big-points-fase van de set wist uit te bouwen naar een 25-22 winst.

Set vier leek aanvankelijk een kopie van de vorige te worden. Echter, halverwege sorteerde onder anderen het gericht serveren en een goede aanvalsreeks hun tol aan SVM-kant. Steevast had het betere van het spel en dwong de set af met 25-17 en daarmee was de vierde overwinning op rij een feit.

Steevast blijft maar winnen