De mannen van Steevast hebben zichzelf zaterdag een goede dienst bewezen door in Oudehaske met 3-2 te winnen van medekoploper Oudehaske 1. Daardoor hebben ze de ongeslagen status weten te prolongeren.

Van tevoren was er de inschatting aan Steevastzijde dat Oudehaske een zware dobber zou gaan worden. Het was de mede koploper met evenveel verliespunten als Steevast en de Steenwijkers hadden eerdere onderlinge ontmoetingen nimmer winnend af weten te sluiten.

Met die wetenschap in het achterhoofd stuurde coach Teun Smit Ronald Berghuijs, Arjen Boerma, Hauke Lokkers, Gerjan Miggels, Edwin van der Broek, Jaap Miggels en libero Ralf Stam het veld in. De start verliep voor Steevast stroef en Oudehaske wist naar een voorsprong van 13-7 uit te lopen. Een sterke serviceserie van Ronald Berghuijs bracht de kentering en 16-16 op het scorebord. Steevast drukte daarna door naar een 22-25 winst.

Set twee werd de slechtste van Steevastkant. Het inbrengen van Frank Hagenus kon niet verhinderen dat het teveel aan eigen fouten de set verloren deed gaan met 25-18. In de derde set was er meer strijd al leek het daar in de beginfase niet op. Oudehaske kreeg kansen tot scoren waar Steevast krachteloos spel tegenover stelde. In de eindfase legden de Steevasters hun schroom geleidelijk aan van zich af en wisten de tegenstander uiteindelijk te naderen tot 25-23.

In set vier waren de teams aan elkaar gewaagd. Dit leidde tot een gelijk opgaand scoreverloop en soms lange rally’s waar Steevast veelal als winnaar uit tevoorschijn kwam. Deze succesjes deden het geloof in eigen kunnen verder opvlammen en daardoor bedwong Steevast de tegenstander met 23-25.

De alles beslissende vijfde set werd een spannende aangelegenheid. Steevast ging met 6-8 de veldwisseling in en bleef tot 9-12 goed doorspelen. Mede door enkele misverstanden bij Steevast achterhaalde Oudehaske de Steevasters tot 15-15. Daarna waren twee goede acties van Steevast voldoende om de wedstrijd, die een kleine twee uur duurde, met 15-17 af te sluiten. De Steenwijkers konden hierdoor drie punten aan hun competitietotaal toevoegen en Oudehaske twee, waardoor de kloof tussen beide teams vijf punten is geworden,  zij het dat de Friezen een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Steevast bewijst zich een goede dienst