Voor de volleyballers van Brouwer Tuk/Steevast stond er deze week een wedstrijddubbel op het competitieprogramma en toevalligerwijs tegen twee verschillende teams van het Dedemsvaartse DAC.

De eerste ontmoeting was in Dedemsvaart waar Steevast het moest opnemen tegen de tweede editie van DAC. Die neemt ongeslagen de koppositie in en voor Steevast was het van te voren wel bekend dat het een lastige wedstrijd zou worden.

Meteen werden de Steenwijkers in de eerste set onder druk gezet met harde sprongservices en snel aanvalsspel. Steevast kreeg het daar moeilijk mee en had het nakijken met een sets verlies van 25-14. In de tweede set wisten de Steenwijkers een voorsprong te nemen wat bij 8-8 weer door DAC 2 werd geneutraliseerd en omgebogen in een 25-16 winst.

Een tactische aanpassing aan Steevastkant en meer overtuiging in het eigen aanvalsspel zorgde ervoor dat een groot deel van de derde set Steevast op voorsprong stond. Maar de uiteindelijk grotere routine van DAC liet zich gelden met 25-21 winst voor de thuisclub. De vierde set was een kopie van de vorige. Steevast had grotendeels een voorsprong en speelde voor wat het waard was, waardoor de teams goed aan elkaar gewaagd waren. Ook nu toonden de Dedemsvaarters hun klasse in de spannende eindfase en trokken ook de vierde set tot teleurstelling van de Steenwijkers naar zich toe met 28-26 en daarmee de volle wedstrijdwinst met 4-0 .

Twee dagen later stond het derde team van DAC in de Waterwyck op de sportvloer. In tegenstelling tot het tweede is die in de onderste regionen van dezelfde competitie te vinden. Voor Steevast betekende dit een wereld van verschil. Minder scherp spelend waren de Steevasters toch duidelijk de bovenliggende partij wat tot uiting kwam in een 4-0 winst met setstanden van 25-17, 25-19, 25-23 en 25-19. Door deze twee uitslagen heeft Steevast zijn vierde competitieplaats weten te consolideren.

H1 consolideert 4e competitieplaats