Afgelopen zaterdagmiddag had Dames 1 van Steevast een thuiswedstrijd in de Waterwyck tegen VC Zwolle Dames 7. De vorige wedstrijd tegen deze Zwollenaren ging niet goed. Er werden veel fouten gemaakt door de dames van Steevast en hadden daardoor verloren met 4-0. Ze waren er nu dus op gebrand om het deze keer beter te doen en hier is op getraind.

De eerste set was het erg spannend en liep de stand gelijk op. Bij de dames van Steevast liep de communicatie niet goed waardoor er onnodige fouten werden gemaakt. Ondanks dat konden ze goed mee komen met de dames uit Zwolle. Uiteindelijk heeft Steevast de eerste set net verloren met 23-25.

In de tweede set ging de communicatie een stuk beter en werden er hierdoor minder fouten gemaakt. Ook deze set liep de stand gelijk op. Echter heeft Steevast deze set aan het langste eind getrokken en gewonnen met 27-25.

In de derde en vierde set ging het erg lekker bij Steevast. De dames zaten in een positieve flow, waardoor ze weinig fouten maakten. De tegenstanders raakten gefrustreerd en veroorzaakten daardoor chaos in hun eigen spel. De derde set werd 25-16 en de vierde 25-17.

Uiteindelijk heeft Steevast dus 3-1 gewonnen en een mooie wedstrijd gespeeld met lange rally’s.
Winst voor Dames 1