Dinsdag 27 november speelde Steevast Dames 1 tegen Set Up Dames 3 in IJsselmuiden.

Gedurende de eerste set moesten beide teams nog warm worden met als resultaat dat de puntentelling gelijk opging. Aan het einde van de eerste set werd er druk op Set Up gezet door middel van vier achtereenvolgende blokkeringen. Mede daardoor werd de set met 23-25 gewonnen.

De tweede set verliep vanuit het oogpunt van Steevast niet volgens plan. Het voornaamste probleem was de servicepass met als gevolg dat er geen aanvalsdruk werd gecreƫerd. Deze set werd met 25-17 verloren.

De derde set begon met een 0-6 voorsprong door een goede servicedruk, die de gehele set aanwezig bleef. Zeker in het begin van de derde set was er een goede aanvalsdruk aanwezig. Toch werd deze set nog spannend omdat de dames van Set Up een achterstand van acht punten wisten te verkleinen naar twee punten achterstand. Steevast won op het nippertje de derde set met 23-25.

De vierde set begon wederom sterk, een goede servicedruk, een goede aanvalsdruk en een dosis geluk waren aanwezig. Het einde van de vierde set werd weer spannend, vanwege de sterke tegenstand van Set Up. Steevast sleepte voor de derde keer de set binnen met 23-25.

De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen door Steevast Dames 1. Komende zaterdag speelt Set Up Dames 3 al voor de revanche om 18:30 in de Waterwijck.

Set Up DS3 – Steevast DS1