Na de reeks zeges van de afgelopen weken moesten de dames van Brouwertuk Steevast DS1 het afgelopen dinsdag 04-12 opnemen tegen een hoger geplaatst team. 

Tijdens de warming-up werd al gauw duidelijk dat deze ervaren dames voor een uitdaging zouden zorgen.

Tijdens de eerste set had Steevast moeite om in het eigen spel te komen. De ervaring van de dames van Voorsterslag zorgde ervoor dat ze de juiste gaten in de verdediging bij Steevast konden vinden.  Ondanks enkele mooie aanvallen van de dames van Steevast werd deze set snel verloren met 25-13. In de tweede set werd er meer aanvalskracht ingebracht door Stephanie in het spel te brengen voor Gloria. In deze set kwamen de dames van Steevast beter in de wedstrijd, en wisten ze steeds meer weerstand te bieden aan het spel van Voorsterslag. Dit was goed terug te zien in de steeds langere rally’s waar Steevast het merendeel van wist te winnen. Helaas was dit niet voldoende om de hele set te winnen, de set werd verloren met 25-19.

In de derde set werd Anne-Wil op de diagonaal ingebracht ter vervanging van Paula. Zij bracht meteen extra servicedruk aan de kant van Steevast. Net als in de tweede set lieten de dames zich van hun beste kant zien en Steevast stond het grootste deel van de set voor. Helaas wist Voorsterslag vanwege een goede service-serie en mooie aanvallen toch de set te winnen met 25-20.  In de vierde en laatste set werd Gloria opnieuw ingebracht voor Nicole. Zij wist deze set met een paar goed geplaatste ballen mooie punten te scoren voor Steevast. In deze laatste set ging de stand erg gelijk op. Er werd goed samengewerkt door Steevast, maar helaas schoot Steevast ook in deze set iets tekort. Voorsterslag wist ook deze laatste set te winnen met 25-20. Ondanks het 4-0 verlies van de wedstrijd kan Steevast terug kijken op een wedstrijd waarin goed samengewerkt werd en het niveau de hele wedstrijd hoog bleef.

Wedstrijd Bas Autowas /VV Voorsterslag DS 5 – Brouwertuk Steevast DS 1