Zaterdag 12 oktober speelde dames 1 een thuiswedstrijd tegen Rouveen Dames 2.

De wedstrijd begon met in de basisopstelling: Marieke als spelverdeler, Emma als diagonaal, Lieke en Annechien als passer-loper, Tiffany en Tess als midaanvallers en Annike als libero. Het begin van de set ging ging meteen goed voor de dames en ze stonden al gauw 6-0 voor, maar werden al weer snel op de hielen gezeten door Rouveen. Het werd een hele spannende set met mooie aanvallen en goed gelegde prikballen. Uiteindelijk wonnen de dames met 27-25.

In de tweede set bleef de opstelling op dezelfde manier staan. Rouveen stond helaas al snel voor en het liep niet lekker bij Steevast. De pass kwam vaak niet goed aan waardoor de aanvallers niet in stelling konden worden gebracht. Aan het eind van de set kwam Nicole er in voor Lieke, in de hoop om de set te keren. Helaas verloor Steevast toch met 17-25.

De derde set had een andere opstelling. Lieke was op Emma haar plek gekomen als diagonaal en Daantje kwam op het plekje van Lieke. De nieuwe opstelling zorgde voor een mooi spel! Er kwamen goede passen aan waar Marieke mooie setups van kon maken voor een goede aanval. De dames wonnen deze set met 25-20.

In de vierde set kwam Nicole erin voor Annechien en verder bleef de opstelling hetzelfde. Steevast zakte helaas weer in bij deze set. De service van Rouveen was erg sterk en de passen kwamen daardoor onder druk. Rouveen speelde de derde set rustig uit  en de wonnen ook deze set.

Het stond nu 2-2 dus dat betekende een vijfde set. De opstelling was hetzelfde, alleen Annechien kwam op de plek van Daantje. Het begint goed en Steevast staat voor. De heren 3 die net klaar waren met hun wedstrijd kwamen de Steevast dames aanmoedigen, wat erg leuk was! Daantje kwam er weer terug in voor Nicole om achterin een mooie pass te geven. Het was bloedstollend spannend en de stand ging gelijk op. Uiteindelijk won Steevast met 16-14!

Het was een prachtige wedstrijd!
De eerstvolgende wedstrijd  is de derby tegen DIOS DS2 uit Oldemarkt aanstaande dinsdag 15 oktober om 20:00 uur in Oldemarkt.

Steevast wint een spannende thuiswedstrijd