Afgelopen zaterdag stond de derde competitiewedstrijd van de heren van Steevast op het programma. Tegenstander was nieuwkomer Flash uit Nieuwleusen. Voorgaande jaren speelde Flash ook in de promotieklasse, maar kwamen zij uit in een andere regio. Dit jaar treffen de twee hoofdmachten elkaar voor het eerst.

Steevast begon de eerste set geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werden weinig fouten aan eigen zijde gemaakt en de positionering in het veld was optimaal. Ook Flash wist de fouten tot een minimum te beperken en zodoende waren beide teams aan elkaar gewaagd. Sterke aanvallen van zowel Kielema als Miggels aan de kant van Steenwijk afgewisseld met harde diagonaal geslagen ballen van de spelers van Flash zorgen regelmatig voor een applaudisserend publiek in Nieuwleusen. Van begin tot eind ging de strijd om de eerste set gelijk op, maar het was Steevast die als eerste op setpoint wist te komen. Helaas hadden de Steenwijker mannen geen antwoord op de snelle setup en hierop volgende goede aanval, waardoor Flash weer op gelijke hoogte kwam. Na een uitstekend blok aan de kant van Flash, was het vervolgens Nieuwleusen die op setpoint wist te komen en dit vervolgens ook direct wist te benutten. Hierdoor werd de eerste set beslist in het voordeel van Flash, met een stand van 27-25.

De tweede set wist Flash de ingezette lijn voort te zetten, daar waar Steevast moeite had om het eigen niveau te halen. Vooral passend kon Steevast geen vuist maken, wat resulteerde in een snelle en ruime voorsprong voor Nieuwleusen. Ook twee time-outs en het inbrengen van een wissel (Lokkers op de plaats van Drent) konden geen verandering in het spel brengen en binnen no time was ook de tweede set beslist in het voordeel van Flash Nieuwleusen. (25-17)

De derde set kon Steevast in tegenstelling tot de tweede set wel degelijk hun eigen niveau halen. Steevast speelde scherp en geconcentreerd. Er kwam meer ruimte in de pass, waardoor spelverdeler Berghuis zijn aanvallers beter wist te bereiken. Vooral Boerma en Kielema wisten met grote regelmaat de mannen uit Nieuwleusen naar de grond te dwingen. Steevast wist het goede spel vast te houden en door te zetten, waardoor de derde set overtuigend naar de Steenwijkers ging met 16-25.

Vol goede moed werd aan de vierde set begonnen. Steevast wist de focus van de derde set vast te houden en al snel stond er een voorsprong van 5 punten op het scorebord. Op en stand van 6-12 bracht Flash haar eerste spelverdeler terug in het veld. Hierdoor kwam er meer snelheid in het spel van de mannen uit Nieuwleusen en Steevast bleek hier moeite mee te hebben. Langzaam wist Flash dichterbij te kruipen en vervolgens zelfs gelijk te komen. De mannen uit Steenwijk konden de passing niet onder controle krijgen en ondermeer twee aces in het voordeel voor Flash lieten de mannen uit Steenwijk onverwacht toch weer tegen een achterstand aankijken. Daar waar Flash een wederopstanding beleefde, was het Steevast dat steeds verder wegzakte. Flash wist door te drukken daar waar Steevast dit in zowel de eerste als de vierde set naliet. Het resultaat was dat ook de vierde set door Flash werd binnengehaald. Dit keer met 25-18

“We waren voor een beter resultaat afgereisd naar Nieuwleusen” erkent trainer/coach Van der Mark. “Helaas heeft het niet meer mogen zijn dan 1 punt. We hebben het vooral aan onszelf te danken. In zowel de eerste als vierde set spelen we goed, maar vergeten we door te drukken. In de promotieklasse roep je dan het onheil over jezelf af en weet je dat wanneer jij het zelf niet doet, de tegenstander het wel zal doen. We hebben geen tijd om hier lang bij stil te blijven staan. Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd op ons programma en moeten we er weer staan. Tegen SVI zullen we opnieuw ons niveau moeten halen en vervolgens ook doordrukken om niet weer ons zelf van punten te bestelen”.

De volgende wedstrijd tegen SVI, staat gepland op dinsdag 8 oktober om 20.30u in Sportcentrum de Waterwyck te Steenwijk.

Steevast vergeet door te drukken