Na de zware wedstrijd tegen titelkandidaat Set Up uit IJsselmuiden, stond afgelopen dinsdag de thuiswedstrijd tegen de koploper Voorsterslag/VC Zwolle op het programma.

Steevast kwam ten tonele zonder de geblesseerde Albert Drent en startte met Arjen Boerma en Ferry Schooneman als middenaanvallers, Hauke Lokkers en Roland Kielema als passer-lopers, Ronald Berghuijs als spelverdeler en Christiaan de Haan als diagonaal speler. Ralf Stam vervulde de rol van libero.

Steevast begon zeer sterk aan de wedstrijd. Hiermee werd de tendens van de afgelopen wedstrijden doorgezet en de mannen uit Zwolle die op papier veruit favoriet waren voor de overwinning werd het flink lastig gemaakt. De passing aan de kant van Steevast was bijna perfect te noemen en ook op spelverdelend en aanvallend vlak werden vrijwel geen fouten gemaakt. De organisatie in het veld stond goed opgesteld en de momenten waarop Zwolle het krachtsverschil kon laten zien werden tot een minimum beperkt. De gehele eerste set ging het de wedstrijd gelijk op en pas op het laatste moment van de set viel de beslissing met 23-25 in Zwols voordeel.

De tweede set begon Steevast dan ook met dezelfde 7 spelers binnen de lijnen. In het begin van de tweede set kon Steevast opnieuw goed bij blijven bij de blauwvingers. Halverwege de set ging het aan Steenwijker zijde echter mis in de passing waardoor VC Zwolle een paar punten wist uit te lopen. Van der Mark vroeg hierop een time-out aan om het tij te doen keren. Helaas bleken de Zwollenaren een voorsprong van genoeg punten te hebben waardoor ze niet meer in de problemen konden worden gebracht. Ook het inbrengen van Andries Wagter kon hierin geen verandering meer brengen. De tweede set ging overtuigend naar VC Zwolle (17-25).

Van der Mark instrueerde zijn mannen om in de derde set met opgeheven hoofd het veld te betreden en hoop te putten uit het spel van de eerste set. Van der Mark wijzigde de opstelling door het inbrengen van Gerjan Miggels op de mid-positie, Andries Wagter op de plaats van Hauke Lokkers en Frith Fiege op de plaats van De Haan. De heren van Steevast konden hier uitstekend invulling aan geven en een herhaling van het spelbeeld van de eerste set was het resultaat. Steevast speelde sterk en overtuigend en vooral de drie-meter aanval van Kielema bleek een overtuigend en effectief wapen. Dit keer was het Voorsterslag/VC Zwolle dat tot tweemaal toe een time-oud moest aanvragen om het spel van de Steenwijkers te ontregelen. Niets aan Zwolse zijde bleef ongebruikt en ook de inzet van wisselspelers werd toegepast. Uiteindelijk was het Steevast die ondanks het uitstekende spel toch aan het kortste eind trok en de set werd in de laatste fase beslist in Zwols voordeel met opnieuw 23-25.

Hiermee was het verzet van de Steenwijkers gebroken. De laatste set kon Steevast niet meer het niveau van de eerdere sets evenaren en met een eenvoudige overwinning van 9-25 ging ook de laatste set naar Zwolle.

Terugkijkend op deze (en de voorgaande) wedstrijd is er veel hoop te putten uit het getoonde spel van de Steenwijkers. Er zit een zeer duidelijk zichtbare stijgende lijn in het spel en de mannen laten hiermee duidelijk zien thuis te horen op dit niveau.

Na deze twee zware wedstrijden heeft de hoofdmacht van Steevast een korte rustperiode van 3 weken. De eerst volgende wedstrijd is op dinsdag 3 december om 20.30u in Spotcentrum de Waterwyck. Tegenstander in deze wedstrijd is hekkensluiter HeVoC uit Heerenveen.

Steevast Heren 1 toont progressie