Na de 4-0 winst op HeVoc uit Heerenveen, stond afgelopen dinsdag de wedstrijd tegen Set-Up heren 2 op het programma. Set Up bezet de 5e plaats in de competitie en is dus een geduchte tegenstander.

Trainer/Coach van der Mark kon deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerde Albert Drent en de zieke Andries Wagter wat resulteerde in spelverdeler Berghuijs, diagonaalspeler Fiege, middenaanvallers Boerma en Schooneman en buitenaanvallers Stam en Kielema in de basisopstelling.

De eerste set ging Steevast even als eerdere wedstrijden direct goed van start. Zowel serverend, als passend, spelverdelend en aanvallend werden er weinig fouten gemaakt wat al snel resulteerde in een voorzichtige voorsprong voor de Steenwijkers. Door een goede servicebeurt van Schooneman kon de voorsprong al snel worden uitgebouwd en zag Set Up zich genoodzaakt tot het nemen van een time-out op een stand van 12-6.

Als gevolg van de time-out wist Set Up weer bij te trekken, waarop een time-out van de Steenwijkers nodig was. Opnieuw wisten de mannen van Steevast vervolgens een paar punten uit te lopen, waardoor de mannen uit IJsselmuiden wederom door middel van een time out aan de bel trokken.

Ook dit keer met een voor Set Up gewenst resultaat, zodat het er op leek dat het toch nog mis zou gaan voor de Steenwijkers. Trainer/coach van der Mark greep in door Hauke Lokkers in te brengen op de positie van Stam die moeite had met de servicedruk van Set Up. Lokkers had vervolgens vanaf het eerste moment de passing goed onder controle, op deze manier kon steevast toch de voorsprong behouden en uiteindelijk de set winnend af sluiten met 26 – 24.

De tweede set wist steevast het niveau goed vast te houden en de geanalyseerde fouten van de eerste set konden in de tweede set beter uitgevoerd worden waardoor Set Up moeilijk tot scoren kwam en steevast op haar beurt aanvallend goed wist te variƫren en daardoor te scoren. Het toegestroomde publiek in de Waterwyck kreeg opnieuw goed volleybal te zien van de heren van Steevast. Waar in de eerste set aanvoerder Kielema degene was met het hoogste scoringspercentage speelde de inmiddels 47 jarige Fiege in de tweede set een belangrijke rol als topscorer.

Ondanks het goede spel van Steevast wist Set Up ook deze set langzaam steeds dichterbij te kruipen wat resulteerde in een spannend slot van de tweede set. Uiteindelijk wisten de mannen van steenwijk hun hoofd koel te houden op de beslissende momenten en kon ook de tweede set met een minimaal verschil van twee punten toch met winst worden afgesloten.

De derde set begon van der Mark met Miggels op de plaats van Schooneman die had aangegeven wat last te hebben van een gespannen spiertje. Miggels pakte zijn rol als invaller degelijk op en wist zowel aanvallend als blokkerend de nodige punten te scoren. ook de rest van het team speelde de derde set opnieuw geconcentreerd en goed volleybal. Gedurende de hele set wist Steevast een voorsprong van het aantal punten te behouden waardoor ook deze set winnend afgesloten kon worden, ditmaal met 25 – 22.

In de hierop volgende vierde set was de weerstand van set up gebroken. Steevast denderde met een groot krachtsverschil over de mannen uit IJsselmuiden heen en er bleef geen enkele kans tot scoren door de Steenwijkers onbenut en met een daverende team prestatie werd de laatste set met overtuiging (25 – 18) door Steenvast gewonnen.

Door in een week tijd twee keer met 4-0 te winnen mogen de mannen van steevast 10 punten aan hun score toevoegen. Een fantastisch resultaat van de inzet van de afgelopen trainingen en wedstrijden. De Steenwijkers hebben hierdoor duidelijk afstand genomen van de onderste regionen in de competitie. Volgende week donderdag wacht de volgende competitie wedstrijd in en tegen Urk. aanvang 20.30 uur

Steevast heren 1 stijgt boven zichzelf uit