Afgelopen dinsdag stond alweer de zestiende competitiewedstrijd van de Steenwijker heren op het programma. In De Waterwyck moesten de mannen het opnemen tegen Set-Up heren 3 uit IJsselmuiden. Door ziekte, vakantie en blessureleed, telde de selectie voor deze wedstrijd slechts 7 man.

De eerste set werd begonnen met spelverdeler Berghuijs, diagonaalspeler Fiege, middenaanvallers Miggels en Boerma en passer-lopers Kielema en Lokkers. Schooneman werd als troef achter de hand gehouden op de reservebank.

De eerste set begonnen de Steenwijkers voortvarend. Set-up begon de wedstrijd met de opslag, waarop Steevast direct en overtuigend wist te scoren. Vervolgens scoorde de steenwijkers op de service ven Berghuijs 3 punten op rij, wat al direct voor een 4-0 voorsprong zorgde. Hierna leken ook de mannen uit IJsselmuiden wakker. Ondanks dat Steevast al snel de zwakke plek in de passing van Set-Up had gevonden,  wist Set-Up gedurende de set punt voor punt, langzaam dichter bij de Steenwijkers te komen. Aan beide kanten van het net werd goed gespeeld en Set-Up kreeg langzamerhand meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een gelijke stand op 19-19.

Hierop volgend, was Steevast tot overmaat van ramp de controle over de service passing kwijt, wat resulteerde in een teleurstellende uitslag van een toch goed gespeelde eerste set: 20-25.

De tweede set, bleef de opstelling van Steevast onveranderd en opnieuw wisten de Steenwijkers goed spel ten toon te spreiden. Opnieuw hadden de Steenwijkers de passing onder controle, waardoor het spel opnieuw gelijk op ging. Spelverdeler Berghuijs wist zijn aanvallers goed te bedienen en vooral midden-aanvaller Miggels liet met zijn aanvallen zien wat hij waard is voor het team. Opnieuw liep het tot 19-19 gelijk op, maar ook nu, net zoals in de eerste set, was de controle in de service-passing niet van het niveau eerder in de set. De Steenwijkers leken bevangen door spanning en voorzichtigheid, waardoor de pass niet onder controle was en de aanvallen te voorspelbaar en zonder overtuiging. Set-Up profiteerde, door geen enkel punt meer weg te geven en ook de tweede set te winnen (19-25).

Opnieuw kon teruggekeken worden op een goede set, tot aan de 19 punten. Helaas voor de Steenwijkers, gaan de sets echter tot 25 punten, waardoor op het eind toch steeds verloren werd. Vol goede moed, gingen de mannen van Steevast de derde set in, om alsnog te proberen punten te smokkelen tegen de koploper. Gezien de stand in de competitie, is het geen enkele schande om van het team uit IJsselmuiden te verliezen, maar gezien het beeld van de wedstijd, lijkt het mogelijk om aanspraak te maken op minimaal een punt.

Opnieuw wist Steevast gedurende het verloop van de set, dicht bij de mannen van Set-up te blijven. Halverwege de set, mocht Schooneman de positie van Lokkers overnemen, om vooral verdedigend van toegevoege waarde te zijn. Van het spelbeeld veranderde weinig. Steevast liet goed spel zien en tot 18-18 ging het opnieuw gelijk op. Vervolgens was het opnieuw Set-Up dat dusdanig ‘gas-bij’ gaf, zodat de Steenwijkers geen antwoord hierop hadden. Voor de derde keer deze wedstrijd trok Set-Up pas aan het einde van de set, de overwinning naar zich toe. Ditmaal net als in de eerste set met 20-25.

Met een 0-3 tussenstand op het scorebord, moest Steevast in de laatste set dan toch nog proberen een punt te slepen uit deze krachtmeting. Het geloof hierin was echter in geen velden of wegen te bekennen bij de Steenwijkers. Set-Up nam, had en hield het initiatief en deed dat dusdanig professioneel en gecontrolleerd, dat Steevast gedurende de laatste set geen moment een bedreiging voor hen wist te vormen. In tegenstelling tot de eerdere sets, was het echter juist Steevast die aan het einde van de set bij machte was om een niveautje op te schakelen. Helaas was het niet genoeg om alsnog een punt in eigen huis te houden en werd ook de laatste set door Set-Up gewonnen, ditmaal met 18-25.

Ondanks een 0-4 verlies, kan Steevast terugkijken op een goede wedstrijd. Gedurende de hele partij, wisten de Steenwijkers overall een goed niveau neer te zetten. Dit geeft hoop voor de laatste fase van de competitie. De volgende wedstijd voor Steevast is opnieuw een lastige: Voorsterslag/VC Zwolle Heren 3 zal hierbij de tegenstander zijn. Zij staan op dit moment tweede op de ranglijst van de promotieklasse, daar waar Steevast de 8e plaats bezet.

Deze wedstrijd zal in Het Landstede Sportcentrum te Zwolle worden gespeeld op zaterdag 14 maart om 14.30u

Steevast heren 1 met minimale bezetting tegen koploper