Zaterdagavond 11 december speelde Steevast Heren 1 de thuiswedstrijd in de Waterwyck tegen Reflex H3. Reflex dat de 3e plaats bezette in de competitie had tegen andere teams al goede uitslagen neergezet, dus Steevast was gewaarschuwd.

Steevast was enigszins gehavend door blessureleed en afwezigen waardoor een beroep gedaan moest worden op Schooneman uit H2. Met slechts één wissel op de reservebank waar een beroep op kon worden gedaan begon coach Tienstra met Berghuijs als spelverdeler en Fighe in zijn diagonaal. Slager en v.d. Burg startte als passerlopers en Kielema en Schooneman maakte het 6-tal compleet door op de mid-positie te starten.

Steevast begon de wedstrijd goed en kwam gelijk op een voorsprong. De passer-lopers hadden de service goed onder controle waardoor Berghuijs de aanvallers goed konden bedienen. De aanvallers zochten op hun beurt slim de gaten op die in het achterveld lagen en scoorde eenvoudig. Bij een 8-4 voorsprong nam Reflex een time-out om zichzelf even te herpakken.

Steevast wist echter het goede spel vast te houden en behield de hele set een voorsprong van een aantal punten. Ook op de slimme door tik ballen van spelverdeler Berghuijs hadden de mannen uit Kampen geen antwoord. Steevast wist de set binnen te slepen met 25-23.

De tweede set begon Steevast minder scherp en keek daardoor direct tegen een achterstand aan. De mannen uit Kampen wisten het blok tegen de buiten aanvaller goed te plaatsen waardoor Steevast minder goed tot aanvallen kwam. Hierdoor wist Reflex soms langere service series op te bouwen en kreeg Steevast het moeilijk. Op een nieuwe doortik bal van spelverdeler Berghuijs wist Steevast deze serie te doorbreken en kon het zich terugvechten in de set. Steevast bleef in de afronding echter onnauwkeurig waardoor de set verloren ging met 19-25.

De derde en vierde set toonde een zelfde beeld als de 2e set. Steevast maakte veel service fouten en hoewel Slager en v.d. Burg de servicepass goed onder controle hadden kwam de aanval er niet altijd even goed door. Steevast bleef tegen een achterstand van een aantal punten kijken en had de pech dat een aantal beslissingen van de scheidsrechter in de 4e set net de andere kant op vielen. Uiteindelijk werd ook deze sets van de heren uit Kampen verloren met 16-25 en 22-25.

Steevast bezet hierdoor de 8e plek op de ranglijst en hoopt vrijdag, wanneer er uit tegen de nummer laatst gespeeld moet worden, meer punten te kunnen pakken.

Steevast H1 verliest van Reflex H3