Na de winst van vorige week in het eerste competitieduel, was het aan de heren van Steevast om de ingezette lijn ook in de tweede wedstrijd voort te zetten. Voor eigen publiek was in Sportcentrum De Waterwyck het derde herenteam van Reflex uit kampen de tegenstander.

Van Reflex is het bekend dat zij al jaren meestrijden om de koppositie in de promotieklasse. In hun eerste competitieduel hebben de mannen van Reflex hun reputatie dan ook al direct waargemaakt door HeVoC kansloos met 4-0 naar huis te sturen en zelf de koppositie vanaf speelronde 1 in te nemen.
Trainer/coach Peter van der Mark had voor deze wedstrijd de beschikking over de voltallige selectie en koos hieruit Ronald Berghuijs als spelverdeler, Christiaan de Haan op de diagonaal, Ferry Schooneman en Arjen Boerma als middenaanvallers en Albert Drent en aanvoerder Roland Kielema als passer-lopers. Ralf Stam begon als libero.

De eerste set begon Steevast twijfelend en zonder overtuiging. Reflex zette daar hun routine en constante spel tegenover waardoor de mannen uit Steenwijk nauwelijks in het spel voorkwamen. Reflex domineerde en Steevast maakte de fouten. Twee time-outs brachten geen gewenst resultaat en binnen een kwartier was de eerste set beslist in het nadeel van Steevast (14-25)

De tweede set begon de hoofdmacht van Steevast met de opdracht om minder persoonlijke fouten te maken en variatie in de service te brengen door korte opslagen af te wisselen met diepe opslagen. Het resultaat hiervan was dat in de tweede set te veel fout werd geserveerd, wat in totaal 9 directe punten voor Reflex opleverde. Toch wist Steevast op momenten in deze tweede set toch het gewenste niveau te laten zien echter continuering hiervan bleef uit. Halverwege de set moest Albert Drent plaats maken voor Hauke Lokkers op de passer-loper positie. Lokkers kende een goede invalbeurt en wist aanvallend meer stabiliteit te brengen. Ook Gerjan Miggels kreeg de kans om met zijn invalbeurt het verschil te maken. Dit pakte goed uit met een aantal goede blokkeer- en aanvalsacties. Toch was ook deze set de overmacht van de heren van Reflex te groot waardoor de set met 20-25 opnieuw naar de mannen uit Kampen ging.

De derde set begon Steevast geconcentreerder en met meer overtuiging. Dit resulteerde in een voorzichtige voorsprong voor de Steenwijkers. Toch bleef Reflex druk uit oefenen op de heren van Steevast waardoor ieder klein foutje of twijfel momentje genadeloos werd afgestraft. Om tegen deze mannen een kans te maken om punten te pakken moest Steevast geconcentreerd spelen en druk aan de andere zijde van het net leggen, zonder zelf hierbij fouten te maken. Dit bleek een te moeilijke combinatie waardoor ook deze set de heren van Steevast aan het kortste eind trokken (21-25)

De laatste set moesten de mannen van Steevast de inmiddels verloren wedstrijd proberen ietwat  goed te maken door in ieder geval een punt in eigen huis te houden. Hiervan leek Steevast zich terdege bewust. Het ten toon gespreide spel leek in geen enkele zin op het spelbeeld in de voorafgaande sets. Steevast begon direct degelijk, vol vertrouwen en overtuiging aan de laatste set. Vooral aanvoerder Kielema en middenaanvaller Boerma wisten regelmatig met goed geplaatste en harde aanvallen de mannen uit kampen af te troeven. Ook Miggels deed een duit in het zakje door op aangeven van een perfect verdeelde set-up van Berghuijs een omloopbal genadeloos in te slaan. Zonder enige twijfel en met een duidelijk overwicht wist Steevast dan toch een punt in eigen huis te houden door de laatste set winnend af te sluiten met 25-17.

Na afloop van de wedstrijd sprak passer-loper Albert Drent van een wedstrijd dat ondanks het verlies van 1-3 toch hoop geeft voor de rest van de competitie. “We zijn een team met veel nieuwe gezichten en dan is het logisch dat we eerst aan elkaar moeten wennen en dat patronen moeten inslijten. Als we daar de tijd voor nemen en de wedstrijden die we op papier moeten winnen ook in praktijk kunnen winnen, dan denk ik dat de doelstelling om bovenaan de middenmoot te eindigen prima gehaald kan worden en verwacht ik dat we in de loop van de competitie alleen maar zullen groeien”.

De volgende wedstrijd van Steevast wordt op zaterdag 5 oktober gespeeld in Sporthal de Spil in Nieuwleusen. Tegenstander in deze wedstrijd is Flash Nieuwleusen, aanvang 18.00u.

Steevast H1 onderuit tegen koploper