Zaterdag 28 september stond er voor de dames van volleybalvereniging Steevast een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was CSV DS7 uit Zwolle.

De eerste set begon met in de basis spelverdeler Marieke met Emma in haar diagonaal, Annechien en Lieke als passer-loper, Tess en Tiffany als middenaanvallers en Annike als libero. In deze eerste set ging het spel gelijk op en werd het nog spannend wie deze set zou gaan pakken. De Steevast Dames wisten de set te pakken met een eindscore van 25 – 21.

In de tweede set bleef de opstelling  hetzelfde staan. Midden in de set werd Nicole gewisseld met Lieke voor meer stabiliteit in de ploeg. De dames stonden op dat moment achter met 21-14 en wisten zich nog wat te herpakken, maar helaas verloren ze die set met 19-25.

In de derde set kwam Kristy in het veld voor Emma. Het bleek een lastige set, waarbij de dames het moeilijk hadden. Annechien kwam met een paar mooie reddingen en Lieke met een uitmuntende aanval. Dit alles mocht helaas niet meer baten voor de eindstand. De set verloor de ploeg uit Steenwijk uiteindelijk met 23-25.

De dames van steevast wilden de vierde set nog heel graag pakken. De opstelling van de derde set bleef staan. Met een paar keer een goeie opslagserie van meerdere speelsters kwamen de dames goed op voorsprong. Uiteindelijk heeft Steevast de set gepakt met 25-13. Waardoor de stand 2-2 was en er een vijfde set kwam.

De dames moesten alles uit de kast halen. De tegenstanders hadden hetzelfde doel. Dit werd een mooie strijd tussen twee partijen met een missie.  Het ging aardig gelijk op. Op het einde van de set kwam Emma er nog in voor de zwangere Kristy, die haar grens had bereikt. Met deze mooie en spannende set kwam er een positief einde aan de wedstrijd voor de dames van Steevast. Ze wisten de laatste set binnen te halen met een eindstand van 15 – 13.

Lang hebben de dames niet om na te genieten, want dinsdag 1 oktober staat de uitwedstrijd tegen VVSA uit Vollenhove op het programma.

Steevast DS1 wint spannende eerste thuiswedstrijd