Afgelopen zaterdag speelde Steevast-Brouwer Tuk Dames 1 tegen SVI uit Zwolle. De vorige ontmoeting tegen SVI won Steevast met 3-1. Steevast was erop gebrand om opnieuw de wedstrijd te winnen.

De eerste set verliep goed voor Dames 1. Steevast had het spel van SVI onder controle en wist met service druk en aanvalskracht de set met enige gemak te winnen, met 25-16.

De tweede set verliep moeizaam, de Steevast dames misten de beleving en overtuiging. Steevast maakte eigen fouten in de service en wist het goede spel van de vorige set niet vast te houden. Met moeite probeerden de dames nog de set te winnen, maar dit mocht niet baten en het werd 25-27.

De derde set bracht coach Schouwink drie nieuwe spelers in het veld om te zorgen dat er meer beleving in het spel kwam. Steevast en SVI gingen gedurende de hele set gelijk op. Punten die door eigen kracht werden gewonnen, werden ook door eigen fouten net zo makkelijk weer verloren. Opnieuw trok SVI aan het einde aan het langste eind door fouten van Steevast en het werd 24-26.

In de vierde set moest Steevast het anders doen. De beleving moest terugkomen en er moest beter worden gespeeld. Er werd een voorsprong genomen door Steevast en deze werd niet meer uit handen gegeven. Ondanks het gebrek aan beleving won Steevast makkelijker met 25-18.

In de vijfde en beslissende set moest het voor Steevast gebeuren. Toch werd het vermogen om de winnende lijn vast te houden niet doorgezet. Steevast verviel in oude patronen door zelf vele fouten te maken en hierdoor de set en daarbij de overwinning weg te geven aan SVI, het werd 11-15.

Het verlies van Steevast tegen SVI is een tegenvaller, maar de volgende wedstrijd staat te wachten.

Steevast gaat hard trainen voor de volgende wedstrijd op 9 februari – 18.30 uur – Waterwijck te Steenwijk – tegen VC Zwolle.

 

 

 

Steevast Dames 1 verrast zichzelf