Op zaterdag 14 december stond de laatste wedstrijd van 2019  voor Steevast Dames 1 op het programma. Zij moesten spelen tegen Trivia Dames 2, welke twee plekken onder Steevast staat. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd begon wat rommelig. De stand ging gelijk op en de dames van Steevast moesten duidelijk nog in het spel komen. Pas in de loop van de eerste set kreeg Steevast wat meer controle en werden er meer punten gemaakt, zodat het op een gegeven moment 18-12 stond. Ondanks deze voorsprong werd het nog behoorlijk spannend gemaakt door beide teams. Steevast wist de set te winnen met 25-22.

In de tweede set lieten de dames van Steevast veel punten liggen. Er werden veel fouten gemaakt en ook de opslag verliep niet altijd goed. Dit zorgde ervoor dat Trivia beter in de wedstrijd kwam en flink wat punten naar hun toe trokken. Steevast kon helaas niet meer bijkomen en verloor de set dan ook met een stand van 21-25.

De dames waren er op gebrand om de andere sets te winnen en de ommekeer was duidelijk te zien in de derde set. Hoewel de pass niet altijd goed aankwam werd er zowel op buiten, mid en diagonaal lekker aangevallen. Ook de servicedruk was gelukkig weer terug, waar wederom net zoals in de vorige wedstrijd veel punten mee gewonnen werden. De derde set eindigde met 25-11. Een dikke overwinning. Steevast zat in en goede flow en dit zette door in de vierde set, welke werd binnengehaald met een stand van 25-16.

Pas in 2020 staat er een nieuwe wedstrijd op het programma. Dit is op 18 januari in de Waterwyck om 18.00 uur tegen VVSA.

Spannend, maar verdiende overwinning voor Dames 1