Afgelopen zaterdag speelden de heren van Steevast de streekderby tegen het lager geklasseerde Meppel. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Steevast op de 7e plek, Meppel op de 11e plek. De eerste ontmoeting dit seizoen resulteerde in een 2-3 overwinning voor Steevast. Destijds werd er slordig gespeeld, dus er werd dit keer een beter resultaat verwacht.

Coach Westerveen begon met de volgende 6 spelers in de basis. Als passer-lopers v/d Burg en Slager, op midden Drent en Kielema. Berghuijs begon als spelverdeler, met in zijn diagonaal Fiege.

Steevast startte de eerste set zeer slordig en keek binnen een mum van tijd tegen een 0-5 achterstand aan. Het leek erop dat Steevast vanaf dat moment echt wakker was. Hoewel Steevast af en toe passend onder druk kwam te staan werd er toch goed onderuit gespeeld. Mede door goed serveren van v/d Burg knokte Steevast zich halverwege de set voorbij Meppel en gaf deze voorsprong niet meer weg. Steevast wist de set met 25-19 te winnen.

De 6 spelers van de eerste set begonnen ook de 2e set. Blokkerend kreeg Steevast steeds meer grip op de tegenstander, maar Meppel begon iets slimmer te spelen. Steevast wist zich geen raad met geplaatste ballen van de kant van de Meppelers waardoor deze set zeer spannend werd. Tot 23-23 ging het gelijk op, maar met een service-ace en nog een uitstekende service van v/d Burg trok Steevast aan het langste eind en won het de set met 28-26.

Om een overwinning direct veilig te stellen moest Steevast ook de 3e set zien te winnen. Het begin van de set was ook goed. Steevast verdedigde, serveerde en blokkeerde goed en kwam als snel op een grote voorsprong van 10-2. Het leek te gemakkelijk te gaan, waardoor de scherpte verdween en de Meppelers toch weer dichterbij kwamen. Steevast kon even geen vuist meer maken en door een aantal slordigheden van spelverdeler Berghuijs aan het einde van de set kon Meppel er uiteindelijk met de winst vandoor gaan. Meppel won de set met 27-29.

Om niet weer een 5-setter te hoeven spelen moest Steevast de 4e winnend afsluiten om weer 4 punten aan totaal toe te kunnen voegen. Al snel bleek dat Meppel al zijn krachten in de 3e set had gelegd, want de tegenstand was deze set minimaal. Steevast kon met simpel volleybal goed en hard aanvallen. De Meppelers hadden hier geen antwoord op en konden niets anders doen dan toekijken. Steevast won de set uiteindelijk met 25-18.

Aanstaande woensdag staat er wederom een derby op het programma voor de Steenwijkers. Dit keer gaan ze op bezoek bij Dios uit Oldemarkt. De wedstrijd begint om 20:30 in Dalzicht.

 

 

 

 

 

Heren winnen derby van Meppel