Het eerste herenteam van Steevast, speelde hun eerste competitiewedstrijd in Zwolle tegen de mannen van CSV.
Na handhaving in de promotieklasse, is het seizoen 2019-2020 een nieuwe start gemaakt onder de nieuwe trainer/coach Peter van der Mark.
Van der Mark is een ‘oude bekende’ van de vereniging. Van 2007 tot en met 2013 was hij als speler onderdeel van het eerste heren team. Met hem zijn ook Ferry Schooneman, Christiaan de Haan en Albert Drent terug in de gelederen van de hoofdmacht. Andries Wagter, Gerjan Miggels en Ralf Stam zijn vanuit de vereniging doorgestroomd naar het eerste team en maken het team zodoende compleet.

Na een goede voorbereiding was het aan Van der Mark om het team neer te zetten op een effectieve manier. De afwezigheid van 2 buitenaanvallers Drent en Lokkers deden hierbij direct een beroep op de creativiteit van de leidsman.

De eerste set begon Steevast met spelverdeler Ronald Berghuijs en diagonaal Frith Fiege in de basis. Op de middenpositie mochten Ferry Schooneman en Gerjan Miggels aantreden, waar op de flankaanval gekozen was voor Andries Wagter en aanvoerder Roland Kielema. Ralf stam speelde als libero.

Steevast begon de eerste set voorzichtig en afwachtend. Ook CSV leek eerst de kat uit de boom te willen kijken. Toen CSV echter op een stand van 7-7 meer het initiatief naar zich toe begon te trekken bleef Steevast achter. De mannen uit Steenwijk hadden moeite met de diepe en strakke service van de blauwvingers waardoor er eenvoudig een gat van 5 punten geslagen kon worden wat resulteerde in de eerste time-out van Steevast op een stand van 16-9 in het voordeel van CSV.
Eventjes leek Steevast weer bij te kunnen trekken, maar zodra CSV hier zich ook van bewust werd, begonnen de Zwollenaren weer de druk te verhogen. Er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt en met name een te hoog aantal foute opslagen leek de Steenwijkers de das om te gaan doen. Een hierop volgende tweede time-out bracht enigszins verandering in het spelbeeld maar kon het tij niet meer keren, waardoor de eerste set met 25-19 werd verloren.

De tweede set kwam Steevast direct goed uit de startblokken. CSV liet zich echter niet uit het veld slaan en boodt geduchte tegenstand. Halverwege de set maakte Wagter plaats voor Arjen Boerma. Hierdoor ontstond er meer aanvalsdruk aan de kant van de Steenwijkers. Ondanks dat de passing niet geheel zuiver verliep, wist Berghuijs zijn aanvallers goed te bereiken. Een cruciale beslissing van de scheidsrechter op een stand van 14-17 in het voordeel van Steevast, was het teken van voor de Steenwijkers om door te drukken. De set werd winnend afgesloten met 21-25.

De derde set bleef de opstelling van Steevast ongewijzigd. In deze set ging het lang gelijk op en er leek zich een herhaling van de eerste set af te spelen met betrekking tot de voorzichtigheid en het afwachtende spel. Het grote verschil ten opzichte van de eerste set was echter dat de mannen van Steevast zelf minder fouten maakten en met name beter gingen serveren. Hierdoor wist de spelverdeler aan de kant van CSV steeds minder makkelijk zijn aanvallers te vinden en kwam het spel aan de kant van CSV minder tot zijn recht. Toen CSV echter weer dichterbij leek te komen, veranderde Van der Mark de opstelling van zijn team waardoor een lastige rotatie op het juiste moment het hoofd geboden kon worden. Steevast wist aan het langste eind te trekken door de set met 23-25 naar zich toe te halen.

In de vierde set konden de mannen van Steevast het niveau van de vorige sets vasthouden daar waar CSV de hoofden niet meer omhoog wist te krijgen. Door degelijk spel aan de kant van Steenwijk, kon ook de vierde set in winst worden afgesloten met een stand van 17-25.

Een prima resultaat van de eerste wedstrijd aldus Van der Mark. “Op de momenten dat we het moeilijk hadden in de wedstrijd, heb ik een team gezien dat voor elkaar wil gaan en bereid is om elkaars fouten op te lossen. Dat heb je nodig als team zijnde.”

Aanstaande dinsdag spelen de heren van Steevast al hun volgende wedstrijd. Deze wedstrijd wordt gespeeld voor thuispubliek in Sportcentrum de Waterwyck in Steenwijk. Aanvang 20.30u

Heren Steevast starten competitie met overwinning