Afgelopen vrijdag stond de zware wedstrijd tegen Set Up uit IJsselmuiden op het programma voor de heren van Steevast. Op papier een lastige wedstrijd. Set Up beschikt over een aantal ex-divisie spelers in de gelederen, wat op papier een ongelijke strijd lijkt te gaan worden.

Desalniettemin begon Steevast zeker en vol vertrouwen aan de wedstrijd. Vanaf het eerste punt zette de heren uit Steenwijk de toon door geconcentreerd, beheerst en tactisch goed te spelen. Spelverdeler Berghuijs wist de setup’s goed te verdelen over de verschillende posities, waardoor vooral Kielema op de buitenkant en middenaanvaller Boerma met regelmaat wisten te scoren. Ook achterin het veld werd door onder andere libero Ralf Stam goed werk geleverd, wat resulteerde in een goede samenwerking binnen het team.

Tot halverwege de set werd er punt-om-punt gescoord, wat resulteerde in een spannende en gelijk opgaande strijd. Op een stand van 16-16 wist Steenwijk op de service van Miggels een gat van een paar punten te slaan, waarop Set Up op 16-19 de eerste time-out aanvroeg. De Steenwijker mannen werden hierdoor echter niet uit hun concentratie gehaald en gingen gestaag verder. Op een stand van 18-23 was het opnieuw Set Up dat een time-out aanvroeg. Dit keer wist Set Up hierop volgend direct een punt terug te halen, maar wederom konden de mannen van Steevast hun spel vast houden en vooral twee tactische ballen aan het einde van de set van de hand van Kielema zorgden voor het binnenhalen van de eerste set voor de Steenwijkers. (21-25)

De tweede set waren er binnen de lijnen bij Steevast geen wijzigingen en bleef de basisopstelling ongewijzigd. Opnieuw ging de set vanaf het begin gelijk op. Halverwege de set was het echter Set Up dat afstand wist te nemen van Steevast en al snel was er een gat geslagen van een paar punten. Drent werd ingebracht voor Wagter en even later ook De Haan voor Berghuijs, maar beide wisselspelers konden niet de gewenste verandering brengen, daar waar Set Up juist de ingezette lijn stevig doorzette en de set vervolgens ruim binnenhaalde met 25-15.

De derde set begon Schooneman op de plaats van Boerma en werd Fiege ingezet als spelverdeler op de plaats van Berghuijs waar De Haan de plaats van Fiege in de diagonaal opvulde. Opnieuw wist Steevast lang mee te komen in het tempo van de thuisploeg uit IJsselmuiden. Gedurende de set lukte het Set Up niet om opnieuw een paar punten uit te lopen op Steevast en kon Steevast goed weerstand bieden aan het snelle en gevarieerde spel van de mannen uit IJsselmuiden. Pas op 14-12 vond Van der Mark het nodig een time-out aan te vragen waarna Steevast vervolgens mee kon blijven lopen tot 18-16. Opnieuw vroeg Steevast een time-out aan waarna het deze keer minder goed uitpakte. Set Up schakelde een standje bij en zocht in de aanval vooral hun sterkste aanvaller op die een scoringspercentage van ruim 85% wist te realiseren. Hiertegen konden de Steenwijker mannen geen verzet bieden en uiteindelijk ging ook deze set naar de mannen van Set Up. (25-20)

In plaats van dat het verzet van de Steenwijkers gebroken was, konden de mannen van Van der Mark in de vierde set opnieuw goed meekomen met Set Up. Toch was het vanaf het begin Set Up dat een paar punten voorsprong had en deze in de gehele set niet meer uit handen gaf. Toen Drent met een blessure uitviel, kon ook Lokkers geen verandering meer brengen en ook de laatste set ging verdiend naar Set Up met 25-18.

Terugkijkend op de wedstrijd mag Steevast tevreden zijn met een punt. Het niveau van Set Up ligt in zijn geheel een stuk hoger dan dat van de Steenwijkers, maar toch weet Steevast gedurende de wedstrijd met uitzondering van de tweede set goed mee te komen. Vooral het winnend afsluiten van de eerste set is een prestatie om tevreden over te zijn. Steevast laat nu al een aantal wedstrijden achter elkaar zien, dat het in staat is om vanaf punt 1 geconcentreerd in het veld te staan, daar waar dit in het verleden nog wel eens anders was. Ook van negativisme in het veld was geen enkele sprake. Alle spelers hebben gespeeld en iedereen heeft gedaan wat hij kon. Op deze manier verliezen van een beter tegenstander is dan ook absoluut geen schande volgens Van der Mark.

Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd van Steevast heren 1 op het programma. Er wordt dan thuis in Sportcentrum de Waterwyck om 20.30u gespeeld tegen de koploper van de promotieklasse, Voorsterslag/VC Zwolle.

Heren Steevast pakken punt tegen titelkandidaat.