Dinsdag 17 september stond de eerste competitiewedstrijd voor Brouwertuk.nl Steevast Heren 2 op het programma. De mannen moesten het opnemen tegen DAC uit Dedemsvaart. Met op papier 13 man in Heren 2, was een opkomst van 7 wel klein te noemen. De aanwezige heren gingen er vol voor.

De eerste set begonnen de mannen in hun gloednieuwe shirt van Brouwertuk.nl. De Steenwijkers begonnen de set met twee middenaanvallers die uit nood op deze positie moesten staan. Deze middenaanvallers zouden tijdens de wedstrijd van grote waarde blijken, al was het maar doordat de tegenstanders niet wisten wat ze moesten verwachten.

Het begin van de eerste set oogde wat onwennig en was qua niveau een doorzetting van de training op donderdag, toen er met een opstelling werd getraind op een ietwat bedroevend niveau. Na een 9-2 achterstand, herpakte de mannen uit Steenwijk zich wel en kwamen ze steeds dichterbij DAC, dat duidelijk van slag was door de wederopstanding van Steevast. Het lukte de mannen niet om het spel helemaal te keren en DAC won deze set met 25-21.

De tweede set begon goed en het was lang Steevast dat voor stond. De thuisploeg werd wat laks en daar wisten de bezoekers uit Steenwijk uitstekend van te profiteren. Na een gat van zeker 5 punten ging bij DAC de knop om en werd er een versnelling hoger gevolleybald. Steevast verloor, ondanks lange tijd voor te hebben gestaan, de set met 25-20.

De derde set  begon aardig gelijk en na 12 punten waren beide teams een volle rotatie verder. Invaller Bernald Ploeger lukte het om een 100% score te bereiken met een aantal slimme ballen, maar helaas was het allemaal niet genoeg en verloor Steevast de set wederom met 25-20.

De vierde set leek de energie een beetje weg bij Steevast en werden er steeds meer fouten gemaakt. DAC begon daarentegen weer steeds beter te spelen en het één hield het ander in stand. Steevast verloor deze set met 25-17.

Hoewel de Heren 2 met 4-0 heeft verloren kijken ze toch enigszins positief terug op de wedstrijd. Er werd hard gestreden en er werd ook hard gelachen. Door het verlies tegen DAC begint Heren 2 het seizoen op de laatste plaats, maar ook dat is plek 7 en dat is hoger dan de meeste hadden gedacht te eindigen.

De volgende wedstrijd is thuis op dinsdag 24 september 2019 tegen NVC uit Nijeveen in de Waterwyck. Komt allen, want de heren kunnen de aanmoediging goed gebruiken!

Heren 2 vergeet een set te pakken