Voor de tweede keer in dit seizoen stonden de H1 van Steevast tegen over de mannen uit Oudehaske. De uit wedstrijd in september werd moeizaam gewonnen met 3-2, Steevast was dan ook gemotiveerd om dit keer een betere wedstrijd en resultaat neer te zetten.

Coach Westerveen begon de eerste set met de volgende zes spelers: v/d Burg en Slager als hoofdaanvallers, Kielema en Drent als midspelers. Berghuijs begon als spelverdeler en in zijn diagonaal startte Goodijk. De eerste set was erg rommelig Steevast maakte veel service fouten en keek telkens tegen een achterstand aan. Ook de time-outs van Westerveen konden het verschil niet maken en Steevast verloor de set met 25-20.

De tweede set werd begonnen met de zelfde zes spelers maar met veel beter spel. Steevast bepaalde het spel en Oudehaske kon niet volgen. Met goede service series van v/d Burg en Berghuijs werd de set relatief gemakkelijk gewonnen met 25-17.

Door het goede spel in de tweede set was er voor coach Westerveen geen reden om zijn opstelling te wijzigen en dezelfde zes werden weer het veld in gestuurd. Steevast bleef het Spel bepalen met servicedruk en blokkering werd het spel van Oudehaske ontregeld. Time-outs van de coach van Oudehaske konden het spel van Steevast niet ontregelen, Steevast wint ook de derde set met 25-14.

Zoals altijd na twee gemakkelijk gewonnen sets ligt het gevaar bij Steevast bij hun zelf. Coach Westerveen waarschuwt voor verslapping van de concentratie en stuurt de zelfde zes het veld in. Ondanks dat dezelfde zes spelers in het veld staan kan Steevast het niveau van set één en twee niet vasthouden en gaat mee in het spel van Oudehaske. Aan het eind van de set staat Steevast met 23-17 achter en een vijfde set lijkt een feit, maar door een goede serviceserie van Berghuijs komt Steevast terug tot 22-24. De spelers geloven er weer in en met een kill-block van Goodijk komt steevast zelfs op 25-24. Het Matchpoint wordt niet benut en de stand wordt 25-25. Steevast zet nog één keer aan en beslist de set met 28-26.

Met de 3-1 overwinning staat Steevast H1 op de 5de plek met een wedstrijd minder en slechts 2 punten achter lijkt ook de vierde plek mogelijk. Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd tegen koploper Dac uit Dedemsvaart op het programma.

Heren 1 wint opnieuw van Oudehaske