Voor de tweede keer dit seizoen stonden de H1 van Steevast tegen over de koploper, de mannen van Pol Kraanbedrijf Dac uit Dedemsvaart. De thuis wedstrijd in oktober werd met 2-3 verloren. Steevast was dan ook gemotiveerd om dit keer een beter resultaat neer te zetten en ging dan ook voor de winst.

Coach Tienstra begon de eerste set met de volgende zes spelers: v/d Burg en Lokkers als hoofdaanvallers, Kielema en Drent als midspelers. Berghuijs begon als spelverdeler en Goodijk complementeerde het team als diagonaal. De eerste paar punten begon Steevast goed, echter werd het al snel erg rommelig Steevast maakte veel service- en pass fouten en keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Daarnaast nam ook de aanvalskracht van Pol Kraanbedrijf Dac toe. Ook de time-outs konden het verschil niet maken en Steevast verloor de set uiteindelijk ruim met 14-25.

De tweede set werd gestart met 2 wissels, Slager en Fiege werden ingebracht voor Lokkers en Goodijk. Echter aan het begin van de set bleven de mannen uit Dedemsvaart hun goede spel vasthouden en was hun aanvalskracht ook nu veel groter dan die van Steevast. Halverwege de set begon Steevast iets meer in het ritme te komen, maar ook nu was dit nog niet genoeg voor de setwinst. De 2e set werd dan ook met 18-25 verloren.

In de 3e set begon werd de stijgende lijn vastgehouden en bleek ook dat Steevast mee kon spelen met het niveau van de koploper.  Met een goede service series van v/d Burg en een beter aanvalsspel bleef het lange tijd gelijk opgaan, ondanks het betere spel van Steevast trok Pol Kraanbedrijf met 24-26 toch aan het langste eind. Helaas was dit spelbeeld hetzelfde in de 4e set, Steevast ging goed mee met het spel van de tegenstander, maar ook deze werd met 27-29 verloren.

Met dit 0-4 verlies staat Steevast H1 op de 7e plaats. Aanstaande zaterdag staat de thuis wedstrijd tegen van Dorsten Makelaars uit Meppel op het programma.

Heren 1 verliest van koploper!