Dinsdagavond 1 oktober speelde Brouwertuk Steevast Dames 1 uit tegen VVSA DS 1 In Vollenhove. De wedstrijd begon met Marieke als spelverdeler en Emma als diagonaal. Daarnaast stonden Lieke en Annechien op buiten en Tiffany en Tess op midden, met als libero Annike.

De eerste set ging gelijk op. Er waren lange rally’s, doordat beide teams de verdediging goed hadden staan. Aangezien het in de eerste set vaak nog wat aftasten is, was het scorend vermogen van de ploeg nog niet voldoende. Vooral door deze set hard te werken, wisten wij de set naar ons toe te trekken: 24-26.

Na het eerste punt binnen gehaald te hebben, werd er gestart met de tweede set. Emma werd gewisseld voor Lieke op de diagonaal, waardoor Nicole op de plek van Lieke werd ingezet. Deze set probeerden we meer de zwakke plekken van de tegenstander op te zoeken en werd er tactischer gespeeld en gescoord. Helaas voor ons gold dit ook voor VVSA en hadden wij ook moeite om de ballen van hun van de grond te halen. De set eindigde dit keer net andersom in 26-24.

In de derde set kwam Daantje er in voor Annechien op de passer loper positie. We gingen vol goede moed deze set in en er kwam steeds meer enthousiasme in de ploeg, ondanks de net verloren set. Het enthousiasme was snel bekoeld toen Marieke plotseling het veld uit ging door een blessure aan haar enkel. De set werd even stilgelegd en de tegenstander was zo aardig om gelijk verkoeling te halen. Marieke was op dat moment niet in staat om verder te spelen. Gelukkig stond Lieke op dat moment op de diagonaal, waardoor zij de spelverdeler positie op kon vullen. Emma werd gewisseld voor Marieke en zij kwam er in als diagonaal. Ondanks het uitvallen van Marieke zat het team gelijk weer in het spel en Lieke speelde haar positie met verve, terwijl het al een tijd geleden is dat zij die positie speelde. De set werd helaas verloren met 25-22.

Ondertussen ging het alweer veel beter met de enkel van Marieke en kon zij de vierde set weer beginnen als spelverdeler. Emma bleef op de plek van diagonaal spelen en Annechien kwam er weer in voor Nicole. Het team was er op gebrand om er een vijfsetter van te maken en de winst naar zich toe te trekken. In deze set werd het steeds moeilijker om de gaten te vinden, omdat de tegenstander ons spel steeds beter ging lezen. Toch wisten wij ook bij VVSA te scoren, door ballen net kort over het blok te tikken of door de ballen in de hoekjes weg te leggen. Ook deze set werd verloren met 25-22.

Al met al was het een spannende wedstrijd met lange rally’s die bijna de hele tijd gelijk op ging, wat ook te zien is aan de setstanden. Toch bleef het gevoel hangen dat we onszelf weer te kort hebben gedaan met één punt, net zoals we onszelf ook te kort hebben gedaan bij de vorige twee competitiewedstrijden.

De volgende competitiewedstrijd laat even op zich wachten, maar er staat wel weer een bekerwedstrijd op het programma. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 8 oktober om 21.00 uur tegen A.V.C. ’69 DS 4 uit Akkrum.

Dames verliezen van VVSA ’69 uit Vollenhove