Afgelopen zaterdag was het tijd voor de tweede wedstrijd tegen een team uit de top drie, namelijk tegen de dames van DBS uit Balk. De dames van Steevast waren strijdlustig, maar kwamen toch tekort tegen de nummer drie uit de competitie.

De eerste twee sets stond Steevast goed te spelen. De stand ging gelijk op en op een gegeven moment stond Steevast zelfs voor op DBS. De passes kwamen goed, waardoor Steevast lekker kon aanvallen op de set ups van Kristy de Boer en DBS niet lekker in het ritme kwam. Daarnaast had Lisa Dokter verschillende goede servicereeksen wat resulteerde in aces of kets ballen bij de tegenstander. Ook Nicole Stegeman en Sacha Bosma scoorden punten met hun blocks. Helaas kreeg Steevast een goede serve tegen, die ze niet onder controle kregen. Hierdoor verloren ze de voorsprong en uiteindelijk ook de sets.

In de laatste twee sets zijn er verschillende wissels geweest waardoor er een soort chaos was ontstaan bij de dames van Steevast. Hierdoor kwamen ze niet meer lekker in het spel. De pass kwam niet meer goed bij de spelverdeler, waardoor er niet meer gebouwd kon worden.

Ondanks het 0-4 verlies (17-25, 16-25, 13-25 en 14-25) hebben de dames van Steevast lekker gespeeld en zijn ze met een tevreden gevoel naar huis gegaan.

Dames verliezen van DBS uit Balk