Steenwijk – De volleybaldames van Brouwer/Steevast hebben thuis tegen Set Up (IJselmuiden) gewonnen met 4-0. Dit is een nog betere resultaat na de wedstrijd van de dinsdag ervoor tegen Set Up waarbij de dames van Brouwer/Steevast met 1-3 wonnen.
In de eerste set moesten Steevast nog op gang komen. Er werd nog niet met overtuiging gespeeld wat coach Robin genoodzaakte een team-out aan te vragen. De dames luisterden er gingen zichzelf hervatten. Mede door een goede serviceserie van Paula op het einde, won Steevast de eerste set met 25-21.
In de tweede set waren de dames van Steevast sterker. De service druk was aanwezig bij onder andere Kristy en Gloria. Hierdoor wist Steevast een aantal malen te scoren en uit te lopen. Steevast had de wedstrijd in handen waardoor spelverdeelster Kristy alle aanvalsters kon bedienen. Zelfs nieuwe combinaties werden uitgeprobeerd waarbij Sacha haar aanvalskracht toonde, na haar al eerder getoonde reeks aanvallen. Door wat gemakzucht kon Set Up nog wat dichterbij komen aan het einde van de tweede set, maar bleef de winst overtuigend met 25-15.
De derde set bracht de coach Anne-Wil in het veld voor op de buitenpositie. De set verliep net als in de tweede set sterk. Toch waren er tijdelijk pass problemen waardoor Set Up bij bleef met de punten telling. Toch konden onder andere Anne-Wil en Pauline aanvalsdruk behouden. Steevast bleef scherp en won de set met 25-21.
De vierde en laatste set begon weer sterk met een serviceserie van Kristy. Steevast kwam op voorsprong wat zelfvertrouwen met zich meebracht. Pauline kon meerdere malen naar hartenlust aanvallen op het midden en ook een combinatie-aanval werd weer uitgeprobeerd. De dames hadden niks te vrezen in de vierde set en gaf het thuispubliek wat ze verdienden. Zuiver volleybal en met overtuiging gespeeld wonnen de dames niet alleen de laatste set met 25-14, maar ook de wedstrijd.
De volgende wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 4 december in Zwolle tegen Bas-Autowas.
Dames Steevast boeken sterke zege